ΑρχικήΕκδηλώσειςΓια το περιβάλλονΔιοργάνωση επιστημονικής εσπερίδας: "Πρόληψη Δασικών Πυρκαγιών και Αποκατάσταση Πυρόπληκτων Περιοχών"

Διοργάνωση επιστημονικής εσπερίδας: “Πρόληψη Δασικών Πυρκαγιών και Αποκατάσταση Πυρόπληκτων Περιοχών”

Για μια ακόμη χρονιά οι δασικές πυρκαγιές έπληξαν το νησί μας αλλά και βαρύτητα πολλές περιοχές της Ελλάδας. Το φαινόμενο λόγω και της κλιματικής κρίσης φαίνεται να επιδεινώνεται κάθε χρόνο.

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου θέλοντας να συνεισφέρει στο δημόσιο διάλογο για τους τρόπους πρόληψης των δασικών πυρκαγιών αλλά και τους βέλτιστους τρόπους και πρακτικές για την αποκατάσταση των καμένων περιοχών διοργανώνει επιστημονική εσπερίδα στον αύλειο χώρο του πάρκου “Ροδίνι” το Σάββατο 18/9/2021 στις 7.30 μ.μ. με θέμα:

“Πρόληψη Δασικών Πυρκαγιών και Αποκατάσταση Πυρόπληκτων Περιοχών”

Ομιλητές:

– Ζάγκας Θεοχάρης, Καθηγητής ΑΠΘ, Διευθυντής εργαστηρίου Δασοκομίας του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος ΑΠΘ
– Στάθης Δημήτρης, Καθηγητής ΑΠΘ, Διευθυντής εργαστηρίου Διευθέτησης Ορεινών Όγκων του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος ΑΠΘ
– Μπαλατσούκα Αικατερίνη, Δασολόγος, διευθύντρια Δασών Δωδεκανήσου

Συντονίζει ο Νίκος Θεοδωρίδης, Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος, πρώην Διευθυντής Δασών Αιγαίου, πρώην ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Θα ακολουθήσει διάλογος και τα συμπεράσματα της εσπερίδας θα κατατεθούν στους αρμόδιους φορείς.

 

Το ΔΣ του Συλλόγου

Απάντηση

Σχετικά άρθρα

Πρόσφατα άρθρα