Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023
27.1 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΚοινωνίαΔωρεά στους στην Εθελοντική ομάδα Δασοπυρόσβεσης Πολιτικής Προστασίας ΕΟΠΚ CB Δωδεκανήσου!

Δωρεά στους στην Εθελοντική ομάδα Δασοπυρόσβεσης Πολιτικής Προστασίας ΕΟΠΚ CB Δωδεκανήσου!

- Διαφήμιση -

Οι δασικές πυρκαγιές που έπληξαν την χώρα μας τον τελευταίο καιρό καταστρέφοντας χιλιάδες στρέμματα φυσικού τοπίου, κάνουν επιτακτική την ανάγκη για την συνδρομή όλων μας στο δύσκολο έργο της Πυρόσβεσης. Η Ξενάκης Αυτοκίνητα σε συνεργασία με την Toyota Hellas έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία και αντιλαμβανόμενη τις σοβαρές συνέπειες των καταστροφών αυτών για το περιβάλλον και τη ζωή μας, προχωρούν στη δωρεά ενός πυροσβεστικού οχήματος τύπου ΤΟΥΟΤΑ HILUX στην Εθελοντική ομάδα Δασοπυρόσβεσης Πολιτικής Προστασίας ΕΟΠΚ CB Δωδεκανήσου.

Επίσης η Ξενάκης Αυτοκίνητα μαζί με την Toyota Hellas θα είναι στη διάθεση Δήμων, Κοινοτήτων, Εθελοντικών ομάδων και ιδιωτών, παρέχοντας γενναίες εκπτώσεις σε οχήματα που αφορούν παρόμοιες πρωτοβουλίες ώστε να συμβάλουμε δυναμικά στο σημαντικό ζήτημα της πυρόσβεσης.

To TOYOTA HILUX αποτελεί το ιδανικό όχημα, κορυφαίο στη κατηγορία του, με την μέγιστη αξιοπιστία και με μοναδικές δυνατότητες κίνησης και πρόσβασης σε δύσβατες περιοχές διευκολύνοντας έτσι  σημαντικά το  έργο των εθελοντών.

Κινητήρας:

- Διαφήμιση -

To όχημα είναι εξοπλισμένο με ένα κινητήρα 2.400cc με μέγιστη ισχύ 150 ίππων, τελική ταχύτητα 170 χλμ./ώρα και μέγιστη επιτάχυνση στα 100 χλμ. σε μόλις 13,2 δευτερόλεπτα, που το καθιστά ιδιαίτερα αποδοτικό και γρήγορο. Όσον αφορά την περιβαλλοντική απόδοση του κινητήρα, το ΤΟΥΟΤΑ HILUX είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον όχημα με χαμηλές εκπομπές ρύπων και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Ενδεικτικά στους υπεραστικούς κύκλους που συχνά δραστηριοποιούνται οι εθελοντές πυροσβέστες, η κατανάλωση του φτάνει τα 6,1 λίτρα τα 100χλμ. και οι εκπομπές CO2 τα 162 γρ./χλμ.

Λοιπά τεχνικά χαρακτηριστικά:

Η ελάχιστη απόσταση από το έδαφος είναι 227-289-310 χλστ., η γωνία προσέγγισης 29 μοίρες, η γωνία διαφυγής 25ο-26ο, η γωνία ράμπας 23ο ,η γωνία αναρρίχησης 42,1ο και τέλος η δυνατότητα βύθισης 700 χλστ.

Η μετασκευή του οχήματος θα γίνει από την ΤΕΜΑΞ ΑΕ, μια Ελληνική εταιρία κατασκευής αμαξωμάτων με μακρόχρονη πείρα στο χώρο. Η ΤΕΜΑΞ ΑΕ θα εξοπλίσει το ΤΟΥΟΤΑ HILUX με ένα σύγχρονο αυτόνομο συγκρότημα πυρόσβεσης, ώστε το όχημα να είναι άμεσα έτοιμο για χρήση από την Εθελοντική ομάδα Δασοπυρόσβεσης Πολιτικής Προστασίας ΕΟΠΚ CB Δωδεκανήσου.

Το αυτόνομο συγκρότημα πυρόσβεσης αποτελείται από τα εξής μέρη:

Πλαίσιο:

- Διαφήμιση -

Κατασκευασμένο από μορφοσίδηρο ST37, ηλεκτροσυγκολλημένο και εφοδιασμένο με κατάλληλους δακτυλίους για την πρόσδεση και ανύψωση του συγκροτήματος.

Δεξαμενή:

Το Συγκρότημα διαθέτει δεξαμενή κατασκευασμένη από πλαστικό ενισχυμένο με ίνες υάλου, ελάχιστου πάχους 6ΜΜ, χωρητικότητας 500/600 LT. Η δεξαμενή έχει χαμηλό κέντρο βάρους με ορθογωνική μορφή και έτσι μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα, ενώ διαθέτει ειδικά στόμια και καπάκια για εύκολη χρήση από τους πυροσβέστες.

Αντλία-Κινητήρας:

Η αντλία διαθέτει βενζινοκινητήρα κατασκευής Briggs & Stratton, δικύλινδρο, τετράχρονο, αερόψυκτο με κυβισμό 570 CM^3 που αποδίδει 13 kW στις 3600 RPM.

Τυλιχτήρας Σωλήνος:

- Διαφήμιση -

Επίσης παρέχεται τυλιχτήρας σωλήνος μήκους 60 μέτρων για χρήση στην κατάσβεση πυρκαγιών.

Αυλός Τύπου Πιστολιού:

O αυλός τύπου πιστολιού είναι κατάλληλος για συμπαγή ή διεσπαρμένη βολή περίπου 20 μέτρων απόσταση με πίεση 5 BAR και φέρει ταχυσύνδεσμο STORZ-38 MM για την προσαρμογή του στο σωλήνα του τυλιχτήρα.

Με αυτή την πρωτοβουλία η Ξενάκης αυτοκίνητα σε συνεργασία με την Toyota Hellas επιθυμεί να στηρίξει έμπρακτα το δύσκολο έργο της Εθελοντικής ομάδας Δασοπυρόσβεσης Πολιτικής Προστασίας ΕΟΠΚ CB Δωδεκανήσου, που με αυτοθυσία και τόλμη συμβάλουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών που καταστρέφουν το μοναδικό φυσικό μας πλούτο και επηρεάζουν άμεσα αλλά και μελλοντικά την ζωή όλων μας.

- Διαφήμιση -

Απάντηση

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα

Επόμενες εκδηλώσεις