ΑρχικήΡόδοςΔωδεκάνησα17 τόνοι σε χαρτί, πλαστικό, σίδερα και συσκευές παραδόθηκαν για ανακύκλωση

Σχετικά άρθρα

Featured Artist

17 τόνοι σε χαρτί, πλαστικό, σίδερα και συσκευές παραδόθηκαν για ανακύκλωση

Ο Δήμος Νισύρου στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος Ανακύκλωσης,                 παρέδωσε ατελώς σε εταιρία διαχείρισης ανακυκλώσιμων ειδών τις εξής ποσότητες : 40 παλέτες χαρτί και πλαστικό 14,840 τόνων, 1.950 κιλά παλαιά σίδερα, 450 κιλά παλιές ηλεκτρικές συσκευές διαφόρων ειδών προς ανακύκλωση. Όσον αφορά τα τηγανέλαια, που παράγονται από τα καταστήματα μαζικής εστίασης παραλαμβάνονται από αυτά από το ίδιο τον ιδιώτη επιχειρηματία ατελώς ενώ τα τηγανέλαια των νοικοκυριών συλλέγονται από το Δήμο στις εγκαταστάσεις του και παραδίδονται στον ιδιώτη.

Ο Δήμος Νισύρου, με κάδους ανακύκλωσης σε διάφορα σημεία, μεταφέρει τα ανακυκλώσιμα υλικά στην μάντρα του δήμου όπου και γίνεται διαλογή όπου γίνεται συμπίεση των υλικών με συμπιεστή υψηλής πίεσης. Εντός του επόμενου μήνα ο Δήμος θα παραλάβει νέους κάδους ανακύκλωσης για τέσσερα ρεύματα (πλαστικό, χαρτί, αλουμίνιο, γυαλί) και ένα μηχάνημα για την θρυμμάτιση γυαλιού προς χρήση ως οικοδομικό υλικό.

Ο Δήμος συνεργάζεται με την Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης και με τοπικό παραλήπτη στην Κω. Η ανακύκλωση συλλέγεται με ηλεκτροκίνητα οχήματα έτσι ώστε οι εκπομπές στο περιβάλλον να μηδενιστούν. Το πρόγραμμα του δήμου συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον. Αποτελεί καθήκον το κάθε πολίτη να κάνει την ανακύκλωση μέρος της καθημερινής του δραστηριότητας για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε καθαρό το περιβάλλον και να προστατεύσουμε την ζωή στον πλανήτη μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Πρόσφατα άρθρα