Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
16.6 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΔωδεκάνησαΈναρξη εργασιών ασφαλτόστρωσης του δρόμου της Ευαγγελίστριας

Έναρξη εργασιών ασφαλτόστρωσης του δρόμου της Ευαγγελίστριας

- Διαφήμιση -

Ξεκίνησαν, 1 Οκτωβρίου 2021, οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου της Ευαγγελίστριας στον οικισμό Μανδρακίου. Οι εργασίες που προβλέπεται να εκτελεσθούν είναι οι κάτωθι:

Χωματουργικές εργασίες και εργασίες οδοστρωσίας σε μήκος 1.500,00 μέτρων. Το υπόλοιπο υφιστάμενο τσιμεντοστρωμένο τμήμα μήκους 900 μέτρων, το οποίο βρίσκεται σε καλή κατάσταση, θα χρησιμοποιηθεί σαν βάση για την άσφαλτο. Οι ασφαλτικές εργασίες θα γίνουν για όλο το μήκος της οδού στα 2.400,00 μέτρα με μέσο πλάτος τα 5,00 μέτρα.

Η ανάθεση του έργου έγινε με δημόσιο ανοικτό διαγωνισμό μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.) και το ποσό κατακύρωσης του αναδόχου ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 315.900,00 ευρώ από ιδίους πόρους του Δήμου. Το έργο αναμένεται να παραδοθεί έως το τέλος του μήνα.

- Διαφήμιση -

Το ιστορικό μοναστήρι της Ευαγγελίστριας αποτελεί ένα ξεχωριστό μέρος συνάθροισής για τους απανταχού Νισύριους. Χρονολογείται από τον 18ο αιώνα, είναι αφιερωμένο στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και αποτελεί μετόχι της Παναγίας Σπηλιανής. Η επάργυρη εικόνα του Ευαγγελισμού φέρει εγχάρακτη χρονολογία την 20η Φεβρουαρίου 1753. Το συγκρότημα της μονής περιλαμβάνει εκτός του ναού, 2 κελιά, κουζίνα, τραπεζαρία και μια πελώρια σκιερή αγραμιτθιά στην αυλή του. Σύμφωνα με την παράδοση κάτω από τον μεγαλύτερο ίσως στο νησί αγράμιτθα έδιναν συνάντηση οι δημογέροντες και οι Δήμαρχοι των οικισμών της Νισύρου για να συζητήσουν τα κοινά θέματα που απασχολούσαν το νησί. Η μονή πανηγυρίζει την Τρίτη της Λαμπρής και ευελπιστούμε το 2022 να γίνει ο εορτασμός της μετά από 2 έτη αναβολής λόγω του κορονοϊού.

Η διάνοιξη του δρόμου έγινε την δεκαετία του 1950 επί δημαρχίας του αειμνήστου Γεωργίου Γιαλούρη.

Με την ολοκλήρωση του έργου της ασφαλτόστρωσης, η πρόσβαση στην Ευαγγελίστρια θα γίνει ευκολότερη και ασφαλέστερη.

Ως Δημοτική Αρχή παραμένουμε σταθεροί στις δεσμεύσεις μας για την υλοποίηση έργων τα οποία θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών ενώ θεωρούμε υποχρέωσή μας να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης των Νισυρίων και να τους οδηγήσουμε σε μια βιώσιμη ανάπτυξη και ένα καλύτερο μέλλον.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα