ΑρχικήΡόδοςΑθλητισμόςΗ γιορτή του ποδηλάτου επιστρέφει! Η 3η «Historica» είναι γεγονός!

Σχετικά άρθρα

Featured Artist

Η γιορτή του ποδηλάτου επιστρέφει! Η 3η «Historica» είναι γεγονός!

Η Ρόδος ετοιμάζεται να υποδεχθεί τα κλασικά ατσάλινα ποδήλατα, σε μια συνάντηση φίλων των πεντάλ, το τετραήμερο 6 με 10 Οκτωβρίου, μετά από απουσία ενός χρόνου λόγω του Covid 19. Τα χρονόμετρα και τα ρεκόρ δεν έχουν σημασία στην «Historica». Δεν αποτελεί άλλωστε έναν απλό ποδηλατικό αγώνα. Αλλά, μια συνάντηση αυτών που αγαπούν τα vintage ποδήλατα και τις ιστορίες που «κουβαλούν» στους τροχούς τους.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ορθοπεταλιές με τα παλιά – αλλά ποτέ σκουριασμένα ποδήλατά τους – σε ιστορικές διαδρομές του νησιού, φορώντας περιβολές περασμένων εποχών! Παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα τοπικά προϊόντα και εδέσματα του νησιού!

Το «σμαραγδένιο νησί» υπήρξε στο παρελθόν η «μητρόπολη» της ποδηλασίας.

Και φιλοδοξεί τώρα, μέσω της «Historica», να υπενθυμίσει στους νεότερους το ρόλο που έχει διαδραματίσει στην ανάπτυξη του αθλήματος στην χώρα μας. Εμπνευστές του εγχειρήματος είναι ο Γιώργος Βογιατζής, ο Μιχάλης Καρπαθάκης και η Νεμρά Μπάστιαλη.

«Το παρελθόν θα συναντήσει το… παρόν. Η Historica θα θυμίσει τις ένδοξες στιγμές του παρελθόντος στο γεμάτο ποδηλατοδρόμιο και στους δρόμους που «βούλιαζαν» κάποτε από κόσμο. Η ποδηλασία ήταν λαοφιλές άθλημα στην Ρόδο. Όλοι οι κορυφαίοι Έλληνες πρωταθλητές είχαν ορμητήριο το νησί μας, σκορπίζοντας σε κάθε τους παρουσία ενθουσιασμό στον κόσμο», τόνισε αρχικά ο εκ των διοργανωτών, Γιώργος Βογιατζής και κατέληξε: «Τα ιστορικά ποδήλατα θα εμφανιστούν ξανά και θα θυμίσουν την πλούσια ιστορία του τόπου μας. Παράλληλα, η «Historica» προωθεί τον αθλητικό τουρισμό».

Εκτός της ιστορικής ποδηλατικής βόλτας (50 χλμ.), μία ξεχωριστή έκθεση στη νέα πτέρυγα του «Νεστορίδειου» Μελάθρου θα πραγματοποιήσει τη δική της διαδρομή για τέσσερις ημέρες. Εκεί, ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει – διά ζώσης – παλιά ποδήλατα και αξεσουάρ, που χρησιμοποιήθηκαν από πρωταθλητές, αλλά και απλά κλασικά ποδήλατα ανακατασκευασμένα και καλοδιατηρημένα.

Το παζλ των εκδηλώσεων της Historica συμπληρώνει διασυλλογικός αγώνας πίστας που θα διεξαχθεί στο ιστορικό ποδηλατοδρόμιο στην έδρα του δημοτικού σταδίου «Διαγόρας».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ HISTORICA 2021 

ΕΚΘΕΣΗ-ΜΟΥΣΕΙΟ «ΝΕΣΤΟΡΙΔΕΙΟ» ΜΕΛΑΘΡΟ (ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ)

06/10: 09:00 -15:00

07/10: 09:00 -15:00 και 17:00-21:00

08/10: 09:00 -15:00

09/10: 09:00 -15:00 και 17:00-21:00

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΔΙΑΓΟΡΑΣ (08/10/21)

19:30 ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΙΣΤΑΣ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ  (09/10/21)

10:30 ΠΟΔΗΛΑΤΟΒΟΛΤΑ 50χιλ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Πρόσφατα άρθρα