Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
18.8 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΚοινωνίαΣυγχαρητήρια του επικεφαλής της DG-REGIO, Carsten Rasmussen, για την λειτουργία του ΦΟΔΣΑ...

Συγχαρητήρια του επικεφαλής της DG-REGIO, Carsten Rasmussen, για την λειτουργία του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

- Διαφήμιση -

«Ο ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου είναι μια καινοτόμος κίνηση που η Ευρώπη χαιρετίζει, είναι η σύγχρονη αντίληψη στα περιβαλλοντικά ζητήματα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων», δήλωσε ο επικεφαλής του Τμήματος Ελλάδας – Κύπρου της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής

Την Αυτοδιοίκηση του Νοτίου Αιγαίου, στα πρόσωπα του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, του προέδρου της ΠΕΔ, Αντώνη Καμπουράκη και των δημάρχων που συμμετείχαν σε τηλεδιάσκεψη για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων, συνεχάρη για την λειτουργία του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου ΑΕ, ο Carsten Rasmussen, επικεφαλής του Τμήματος Ελλάδας – Κύπρου της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής (DG-REGIO).

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, Μανώλη Γραψάκου, με τη συμμετοχή του κ. Rasmussen, του Περιφερειάρχη και Προέδρου του Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου ΑΕ, Γιώργου Χατζημάρκου, του Αντιπρόεδρου του Δ.Σ., Δημάρχου Ρόδου και Προέδρου της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου, Αντώνη Καμπουράκη και των δημάρχων του Νοτίου Αιγαίου.

Κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, θέμα της οποίας ήταν ο Οδηγός του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Νοτίου Αιγαίου, ο συντονιστής του Δικτύου ΦΟΔΣΑ και Γεν. Διευθυντής του ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ, Χαράλαμπος Τσοκανής, παρουσίασε τους άξονες του ΠΕΣΔΑ, στο πλαίσιο της υποστηρικτικής λειτουργίας της DG-REGIO προς τον ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου ΑΕ.

- Διαφήμιση -

Ο Carsten Rasmussen, επικεφαλής του Τμήματος Ελλάδας – Κύπρου της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής (DG-REGIO), εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την μέχρι σήμερα λειτουργία του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου ΑΕ, δήλωσε:

«Θέλω να συγχαρώ την Αυτοδιοίκηση στο Νότιο Αιγαίο, γιατί ο ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου είναι μια καινοτόμος κίνηση που η Ευρώπη χαιρετίζει, είναι η σύγχρονη αντίληψη στα περιβαλλοντικά ζητήματα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, που έρχεται να συναρτήσει αυτό που στην Ευρώπη αποτελεί κεκτημένη πρακτική εδώ και δεκαετίες. Η DG-REGIO υποστηρίζει πλήρως το έργο που σήμερα συντελείται στο ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου και μάλιστα αυτό προτίθεται να το κάνει παρέχοντας και τεχνική βοήθεια. Θέλω να συγχαρώ τον ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου για την πρόοδο που έχει κάνει στον πρώτο χρόνο της λειτουργίας του».

 

Το Γραφείο Τύπου

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα