ΑρχικήΡόδοςΔωδεκάνησαEκδήλωση υβριδική με τίτλο «Συνθέτω τη ζωή μου με Πρακτική Σοφία: τα...

Eκδήλωση υβριδική με τίτλο «Συνθέτω τη ζωή μου με Πρακτική Σοφία: τα 5 χαρακτηριστικά της με τον Αριστοτέλη»

Με το πέρας της τουριστικής περιόδου, ο όμιλος Κουλλιάς στο πλαίσιο επιμόρφωσης και αυτό-βελτίωσης των στελεχών του, οργανώνει υβριδική εκδήλωση στις 3 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 18.00, ανοικτή στο κοινό της Κω αλλά και σε φίλους από όλη την Ελλάδα, με τίτλο: «Συνθέτω τη ζωή μου με Πρακτική Σοφία: τα 5 χαρακτηριστικά της με τον Αριστοτέλη». Ομιλήτρια είναι η κυρία Φένια Τσανάκα, αρχιτέκτων, συγγραφέας του βιβλίου «Ανακαινίζω τη Ζωή μου με αρχιτέκτονα τον Αριστοτέλη».

Μέσα από τη φιλοσοφία με την καθοδήγηση της κυρίας Τσανάκα, διαδραστικά, θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στο επιτακτικό και καμιά φορά βασανιστικό ερώτημα: «Ποιος είναι ο προτιμότερος τρόπος ζωής» ή πιο απλά: «Ποια είναι η ζωή που μας κάνει να σηκωνόμαστε καθημερινά (πολύ σημαντικό το κάθε μέρα) από το κρεβάτι μας και να έχουμε όρεξη για ζωή, να είμαστε ευδαίμονες».

Ο Αριστοτέλης υποστηρίζει ότι οι βασικοί παράγοντες που μας κινούν είναι οι επιθυμίες μας και οι συνήθειες μας. Επίσης, υποστηρίζει ότι αυτός που θα αποκτήσει πρακτική σοφία μπορεί να διαισθάνεται τι είναι καλό ή κακό για τη ζωή του. Έτσι διαμορφώνει και πραγματοποιεί συνήθειες και επιθυμίες τέτοιες, που στο πέρας του χρόνου δεν μετανοεί που τις πραγματοποίησε. Η πρακτική σοφία έχει 5 χαρακτηριστικά που θα ανακαλύψουμε μαζί και θα τα συζητήσουμε.

Η κυρία Φένια Τσανάκα, είναι Αρχιτέκτων Ε.Μ.Π. και συγγραφέας. Έχει ολοκληρώσει μεγάλο αριθμό κατασκευαστικών έργων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Από το 2013-2019 ασχολήθηκε συστηματικά με την πρακτική φιλοσοφία με επίκεντρο τον Αριστοτέλη. Παρακολούθησε πολλά σεμινάρια, διαλέξεις και διετή κατ΄ ιδίαν διδασκαλία με τον καθηγητή Χρήστο Γιανναρά. Το Νοέμβριο 2020, εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο: «ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ, με αρχιτέκτονα τον Αριστοτέλη» εκδόσεις Αρμός. Τον Ιούνιο 2021 κυκλοφόρησε η 2η έκδοση του βιβλίου. Ενδιαφέροντα καθοριστικά στην πορεία της αποτελούν τα ταξίδια, προσωπικά οργανωμένα, σε περισσότερες από 45 χώρες σε τέσσερις ηπείρους, που προσδίδουν νοοτροπία ως «πολίτη του κόσμου» καθώς και η ορειβασία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το βιβλίο αποτελεί μια βιωματική αφήγηση εφαρμογής της αριστοτελικής φιλοσοφίας στους σημερινούς ανθρώπους. Ανακαινίζω τη ζωή μου σημαίνει ότι αλλάζω τον τρόπο που νιώθω, τον τρόπο που σκέφτομαι και τον τρόπο που πράττω, ώστε να αποκτήσω όρεξη για ζωή.

Η εκδήλωση είναι υβριδική, ανοικτή για το κοινό. Για την διά ζώσης συμμετοχή, απαραίτητη η προ-κράτηση στην υποδοχή ξενοδοχείου Kosta Palace, τηλέφωνο 22420-22855, θέσεις περιορισμένες. Προσέλευση: ώρα 17.30-18.00. Τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας κατά COVID-19. Απαραίτητη η µάσκα. Είσοδος µόνο µε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης. Διαδικτυακά η συμμετοχή πραγματοποιείται με δεσμό μέσο Microsoft Team και You Tube κανάλι :

Microsoft Teams Short Link                      https://bit.ly/3qTj3QS

YouTube Channel Short Link                      https://bit.ly/3oQDefs

Επίσης, θα δημοσιευθεί και στο facebook των ξενοδοχείων Κουλλιάς (Koullias Hotels). Έναρξη διαδικτυακής εκδήλωσης: ώρα 18.00

 

Με εκτίμηση

Η Διεύθυνση του Ομίλου

Koullias Hotels

Απάντηση

Σχετικά άρθρα

Πρόσφατα άρθρα