ΑρχικήΡόδοςΔωδεκάνησαΣημαντικά μαθήματα ζωής από τον Αριστοτέλη με «πρακτική σοφία», παρουσιάστηκαν στην επιτυχημένη...

Σημαντικά μαθήματα ζωής από τον Αριστοτέλη με «πρακτική σοφία», παρουσιάστηκαν στην επιτυχημένη εκδήλωση του ομίλου Koullias Hotels, στην Κω, από τη συγγραφέα Φένια Τσανάκα

Σχετικά άρθρα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η υβριδική εκδήλωση «Συνθέτω τη ζωή μου με πρακτική Σοφία, τα 5 χαρακτηριστικά με τον Αριστοτέλη» με ομιλήτρια τη συγγραφέα κυρία Φένια Τσανάκα, στις 3 Δεκεμβρίου 2021, στο ξενοδοχείο Kosta Palace στην Κω, με πρωτοβουλία του ομίλου Koullias Hotels.

Η ικανοποίηση των πελατών, οι στέρεες συνεργασίες, η απόδοση των εργαζομένων, το εργασιακό κλίμα στην επιχείρηση, η ενθάρρυνση για πρωτοβουλίες, η αυθεντικότητα στη φιλοξενία, καλλιεργούνται κα αναπτύσσονται μέσα από σχεδιασμό ενεργειών αυτό-βελτίωσης, ανάπτυξη εσωτερικών σχέσεων, επιβράβευση, υποστήριξη, που αποτελούν μέρος της φιλοσοφίας της διοίκησης. Στα ξενοδοχεία Κουλλιάς, αναγνωρίζεται η ανάγκη για από-συμπίεση του μυαλού και της ψυχής μετά από μια απρόβλεπτη και δύσκολη λόγω πανδημίας τουριστική περίοδο που διανύσαμε. Μια στάλα φιλοσοφίας από τον Αριστοτέλη, ευεργετικά επιδρά και βοηθάει στην ήρεμη μετάβαση στις χειμερινές ασχολίες ενώ παράλληλα προσφέρει γνώση και προβληματισμό στα στελέχη και τους εργαζομένους για μια πορεία με ισορροπία και αξίες στην επαγγελματική ζωή. Στην εκδήλωση συμμετείχαν αρκετοί συμπολίτες μας από την τοπική κοινωνία που μοιράζονται τους ίδιους προβληματισμούς και στόχους.

Η συγγραφέας, αρχιτέκτων, κυρία Φένια Τσανάκα, δόμησε με τον καλύτερο τρόπο τα χαρακτηριστικά της πρακτικής σοφίας με οδηγό τον Αριστοτέλη και καθήλωσε το κοινό. Η προσέγγιση βασίζεται στην αρχή «Η ζωή είναι οι ΠΡΑΞΕΙΣ μας».

Τα 5 χαρακτηριστικά της πρακτικής σοφίας είναι:

  1. Η θέληση. Η ανάγκη για αρμονία ανάμεσα στο συναίσθημα και τη λογική. Χτίζουμε τις αρετές μας μέσα από τις συνήθειες. Είμαστε ελεύθεροι και κάνουμε με τη θέλησή μας τις προσωπικές μας επιλογές.
  2. Ο «ενάρετος χαρακτήρας». Ψάχνουμε και καθορίζουμε ο καθένας το μέτρο ή την μεσότητά μας.
  3. Σωστή Σκέψη. Σκέπτομαι = Μελετώ = Επιλέγω + Προγραμματίζω
  4. Πότε σκέπτομαι ΟΡΘΑ ή ΣΩΣΤΑ; Εμπειρία – Ηλικία, Ομαδικό Πνεύμα
  5. Αποτελεσματικότητα = πρακτική ικανότητα

Οι πρωτοβουλίες και δράσεις των ξενοδοχείων Κουλλιάς είναι εξωστρεφείς, απευθύνονται στους εργαζόμενους και τους συμπολίτες μας γιατί έχουν ως βάση τον άνθρωπο. Αυτό τόνισε στην τοποθέτησή της η Γενική Διευθύντρια κυρία Ελένη Μπάση με τη δέσμευση ότι θα ακολουθήσουν και άλλες. Η επένδυση σε εκδηλώσεις με πρόσωπα από το χώρο των επιστημών, του πολιτισμού προσφέρει τα οφέλη της γνώσης και της ανοικτής σκέψης σύμφωνα με τον πρόεδρο του ομίλου κύριο Βασίλη Κουλλιά. Είναι ανάγκη να προχωρήσουμε πέρα από την καλή υπηρεσία στον ξενοδοχειακό κλάδο, στις αξίες μια καλής ζωής που οδηγεί σε επαγγελματικά επιτεύγματα και χαρά, ανέφερε η κυρία Άντα Καραγιάννη υπεύθυνη στρατηγικού μάρκετινγκ.

Συνθέτοντας τα ανωτέρω χαρακτηριστικά της πρακτικής σοφίας του Αριστοτέλη όπως ανέλυσε η κυρία Φένια Τσανάκα, με μικρές αλλαγές, θα διαμορφώσουμε επιθυμίες που θα μας κάνουν πιο χαρούμενους, θα δώσουν νόημα στη ζωή μας, επαγγελματική ικανοποίηση, θα νιώσουμε πληρότητα. Το βίντεο της εκδήλωσης βρίσκεται στο κανάλι youtube των Koullias Hotels. (pp)

Απάντηση

Από το shop μας

Πρόσφατα άρθρα