Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
27 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΚοινωνίαΗ Δ.Ε.Σ. ΡΟΔΑ μπαίνει στην …πρίζα επενδύοντας στην “πράσινη κινητικότητα”

Η Δ.Ε.Σ. ΡΟΔΑ μπαίνει στην …πρίζα επενδύοντας στην “πράσινη κινητικότητα”

- Διαφήμιση -

-Τρία νέα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία απέκτησε η Δημοτική Επιχείρηση Συγκοινωνιών με 100% χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης

Στην πράσινη κινητικότητα «επενδύει» η Δ.Ε.Σ. ΡΟΔΑ, προσθέτοντας στο στόλο της τρία νέα ηλεκτροκίνητα αστικά λεωφορεία.

Τα δρομολόγια των νέων, ηλεκτροκίνητων λεωφορείων, πρόκειται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα (το αργότερο μέχρι τα τέλη Ιουνίου 2022), ενώ η εμβέλειά τους φθάνει έως και τα 300 χιλιόμετρα με μία φόρτιση, μια αυτονομία που κρίθηκε απόλυτα ικανοποιητική για τις ανάγκες του συγκοινωνιακού φορέα. Μεταφέρουν έως 55 επιβάτες και διαθέτουν δύο θέσεις ΑΜΕΑ, καθώς επίσης ράμπα εξυπηρέτησης.

Σημειώνεται ότι η προμήθειά τους εντάχθηκε στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης με 100% χρηματοδότηση. Μάλιστα, για πρώτη φορά στην ιστορία της, η ΔΕΣ ΡΟΔΑ κατάφερε να ενταχθεί αυτόνομα σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα και να επιδοτηθεί με 1.800.000 ευρώ! Η χρηματοδότηση αφορά ειδικότερα στην απόκτηση των τριών νέων αμιγώς ηλεκτροκίνητων λεωφορείων αλλά και των τριών δίδυμων φορτιστών, των οποίων η παραγγελία πραγματοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση του διεθνή ηλεκτρονικού διαγωνισμού!

- Διαφήμιση -

«Είναι επιτακτική ανάγκη η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, που μπορεί να επιτευχθεί μόνο με γενναίες αποφάσεις. Η βιώσιμη μετάβαση, απαιτεί σταθερά και αποφασιστικά βήματα. Γι’ αυτό και τα επόμενα χρόνια θα χρησιμοποιηθούν και άλλοι τύποι λεωφορείων, πέρα των συμβατικών. Η δημοτική αρχή του Αντώνη Β. Καμπουράκη και η διοίκηση της Δ.Ε.Σ. ΡΟΔΑ εστιάζουν στην πλήρη αντικατάσταση του στόλου της αστικής συγκοινωνίας Ρόδου με ηλεκτροκίνητα λεωφορεία και οι επαφές μας στο υπουργείο μεταφορών και στο υπουργείο ανάπτυξης συνεχίζονται με μεγαλύτερη ένταση», δήλωσε ο πρόεδρος της Δ.Ε.Σ. ΡΟΔΑ, κ. Δημήτρης Τσίκκης.

Τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης

Πρόκειται για έναν συνδυασμό περιβαλλοντικού και κοινωνικού αντίκτυπου. Επιτυγχάνεται η μείωση των εκπομπών αερίων ρύπων του θερμοκηπίου (CO2), των επίπεδα κατανάλωσης ενέργειας και τέλος του θορύβου. Τα χαμηλά επίπεδα θορύβου δεν προσφέρουν μόνο στον επιβάτη μια καλύτερη εμπειρία, αλλά έχουν θετικές επιπτώσεις και στην υγεία σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Επίσης, τα πλήρως ηλεκτροκινούμενα οχήματα δεν έχουν εξατμίσεις.

Το μεγαλύτερο όφελος ηλεκτρικών λεωφορείων παρατηρείται σε κεντρικά σημεία πόλεων που χαρακτηρίζονται από χαμηλές ταχύτητες κίνησης όπως της πόλης της Ρόδου. Σε αυτές τις περιοχές, ο θόρυβος είναι ένα πρόβλημα και τα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα δίνουν τη λύση. Περιοχές με χαμηλά υψώματα επίσης αυξάνουν την αποδοτικότητα των ηλεκτρικών λεωφορείων.

 

Εκ του γραφείου τύπου

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.