Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
27.7 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΟικονομίαΓ. Χατζημάρκος: «Για την φετεινή τουριστική περίοδο έχουμε μόνο θετικά μηνύματα »

Γ. Χατζημάρκος: «Για την φετεινή τουριστική περίοδο έχουμε μόνο θετικά μηνύματα »

- Διαφήμιση -

Κοινή στόχευση η έναρξη της τουριστικής σαιζόν το νωρίτερο δυνατόν, στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, υπό τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια.

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη, στην Αθήνα, υπό την Προεδρία του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η ετοιμότητα των Περιφερειών για την έναρξη της τουριστικής σεζόν από τον Μάρτιο και συμμετείχαν σε αυτήν η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η  Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Ολυμπία Αναστασοπούλου, ο Γ.Γ. του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, οι Περιφερειάρχες όλης της χώρας καθώς οι Αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού.

Κηρύσσοντας την έναρξη της συνεδρίασης, ο Υπουργός Τουρισμού κάλεσε τους Περιφερειάρχες να είναι έτοιμοι και οργανωμένοι για την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου, καθώς τα μηνύματα από τις προκρατήσεις είναι πολύ αισιόδοξα και από τις αρχές Μαρτίου αναμένονται σημαντικές ροές επισκεπτών προς την Ελλάδα.

- Διαφήμιση -

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος τόνισε:

«Οργανωμένα και με σχέδιο, δεν φοβηθήκαμε το 2020, δεν φοβηθήκαμε το 2021. Το 2022, στόχος μας είναι να κεφαλαιοποιήσουμε τη σοβαρότητα και την εμπιστοσύνη που κερδίσαμε σε όλες τις διεθνείς αγορές. Η φετινή χρονιά δε θα ξεκινήσει απλώς νωρίς, αλλά νωρίτερα από κάθε άλλη φορά και σε αυτό έχουμε επικεντρώσει όλες μας τις προσπάθειες. Η πρώτη διεθνής πτήση σε ένα από τα πέντε διεθνή αεροδρόμια της Περιφέρειάς μας, θα προσγειωθεί αρχές Μαρτίου».

Απευθυνόμενος στους Περιφερειάρχες της χώρας που σύσσωμοι έδωσαν το παρών στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας είπε χαρακτηριστικά: «Είμαστε συμπαίκτες σε αυτή την εθνική προσπάθεια. Ενώνουμε δυνάμεις και εργαζόμαστε σκληρά, με συναίσθηση της ευθύνης να επιστρέψει η ευημερία στη μέση ελληνική οικογένεια. Ξέρω ότι το κάνετε με επαγγελματισμό και με σοβαρότητα σε όλα τα θέματα και θέλω να ξέρετε ότι το Υπουργείο Τουρισμού στέκεται δίπλα σας με όλα τα διαθέσιμα εργαλεία».

Ένα από αυτά τα εργαλεία είναι η πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού να στηρίξει θεσμικά τις προσπάθειες όλων των Περιφερειών να βελτιώσουν τις τουριστικές υποδομές τους, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Επ’ αυτού ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, δήλωσε:

«Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία σας να στηρίξετε και θεσμικά τον αγώνα των Περιφερειών να βελτιώσουν τις τουριστικές υποδομές τους. Το ζήτημα είναι ποιες υποδομές μπορούν να χαρακτηριστούν ως τουριστικές, αφού δεν έχουν όλες οι Περιφέρειες τα ίδια χαρακτηριστικά. Ειδικά σε μια κατ’ εξοχήν τουριστική Περιφέρεια όπως το Νότιο Αιγαίο, το σύνολο των υποδομών είναι και τουριστικές υποδομές, οι οποίες υπηρετούν πρωτίστως τους κατοίκους τους, αλλά ταυτόχρονα, κάθε μία, συμμετέχει με το δικό της ποσοστό στη συνολική εμπειρία και υπηρεσία που προσφέρουμε στον επισκέπτη μας».

- Διαφήμιση -

Αναφερόμενος ειδικότερα στα εργαλεία με τα οποία το Υπουργείο Τουρισμού προτίθεται να στηρίξει τις Περιφέρειες, ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας υπογράμμισε και τη δυνατότητα της ίδρυσης Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού και της απευθείας διαφήμισης κάθε Περιφέρειας σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, που δίνεται πλέον μέσω του πρόσφατου νόμου του Υπουργείου Τουρισμού.

Σε ό,τι αφορά το 2022, ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι οι προκρατήσεις του Ιανουαρίου, καθώς και τα αιτήματα των αεροπορικών εταιρειών για θέσεις στα ελληνικά αεροδρόμια (slots) ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Παράλληλα, υπενθύμισε ότι η TUI φέτος προγραμματίζει να φέρει 3 εκατομμύρια επισκέπτες στην Ελλάδα, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό καταγράφεται το γεγονός ότι από τον Απρίλιο δρομολογούνται για την Ελλάδα 14 πτήσεις την εβδομάδα από τις ΗΠΑ.

Στη συνεδρίαση έγινε μία σύντομη παρουσίαση των Εθνικών Σχεδίων Δράσης «2030» της μελέτης του ΙΝΣΕΤΕ από τον Πρόεδρο του ΣΕΤΕ Γιάννη Ρέτσο, ενώ η Αγγελική Κοσμοπούλου από το Ίδρυμα Λασκαρίδη παρουσίασε τις δυνατότητες συνεργασίας των Περιφερειών για τον καθαρισμό των ακτών και των βυθών.

 

Το Γραφείο Τύπου

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.