Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου, 2023
14.3 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΚοινωνίαΜάρτιος 2022 – Μήνας Γυναίκας / Παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας αιτήσεων για...

Μάρτιος 2022 – Μήνας Γυναίκας / Παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας αιτήσεων για τις εκδηλώσεις υπό την “ομπρέλα” της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας

- Διαφήμιση -

Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Ρόδου, δεδομένων των γυναικοκτονίων που κατά τον προηγούμενο χρόνο συνετάραξαν την ελληνική επικράτεια και ειδικότερα εκείνων των δυο που συνετελέστηκαν στο νησί της Ρόδου δεν μπορεί να μένει απλός θεατής. Στην, από 23 Δεκεμβρίου 2021, συνεδρίαση των τακτικών μελών της, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, όρισε το μήνα Μάρτιο 2022 ως μήνα Γυναίκας.

Στόχος η διοργάνωση εκδηλώσεων με τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας (σχολεία, επιχειρηματίες, συλλόγους, κοινωνικούς φορείς κτλ.), καθ΄όλη τη διάρκεια του μήνα, προκείμενου να αναδειχθούν τα δικαιώματα των γυναικών και η οπτική του φύλου, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην καταπολέμηση των έμφυλων στερεοτύπων και στην  ανάδειξη της αξίας της ισότητας στην κοινωνία. Σκοπός είναι, οι εκδηλώσεις να λειτουργήσουν αφενός ως μία ενθύμηση των γυναικών που χάθηκαν τόσο άδικα, αφετέρου να βοηθήσουν στην κινητοποίηση παντός τομέα, με ατομική ή συλλογική ευθύνη, προκειμένου να δράσει για να μην αναβιώσει στο μέλλον το ζοφερό παρελθόν, αναδεικνύοντας, παράλληλα, τη σημαντικότητα των ρόλων της γυναίκας ως ισότιμο μέλος της κοινωνίας.

Η πρωτοβουλία αγκαλιάστηκε από μεγάλη μερίδα των τοπικών φορέων. Λόγω της μεγάλης απήχησης και προκειμένου όλοι οι φορείς να έχουν εύλογο χρονικό διάστημα για να προετοιμαστούν η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αίτησης, παρατείνεται έως την  Κυριακή 20 Φεβρουαρίου.

Για τη συμμετοχή απαιτείται οπωσδήποτε η ηλεκτρονική συμπλήρωση της παρακάτω αίτησης:

- Διαφήμιση -

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSesNtYIOpNMW4_K0fRvO-ExqbEzxwXi4n2zExU7p-Mcw0DH0Q/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Για περισσότερες πληροφορίες στην κα. Χριστίνα Καραγιάννη, τηλέφωνο 224104302 και email: karagianni@rhodes.gr

- Διαφήμιση -

Απάντηση

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα

Επόμενες εκδηλώσεις