ΑρχικήΡόδοςΠεριβάλλον1922- 2022 100 χρόνια Μάγγανο Διμυλιάς

1922- 2022 100 χρόνια Μάγγανο Διμυλιάς

Ο πολιτιστικός σύλλογος Διμυλιάς-Ελεούσας «ΤΟ ΦΟΥΝΤΟΥΚΛΙ», γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυση του παλαιού ελαιοτριβείου ή Μάγγανου.

Ένας κύκλος εκδηλώσεων και δράσεων ξεκινά για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του με έναρξη την εκδήλωση με θέμα:

«Ελιά: Το δέντρο της ζωής στην Αρχαία Ελλάδα»

με ομιλητή τον κ. Συρόπουλο Σπύρο καθηγητή στο τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αναπληρωματικό μέλος του τοπικού συμβουλίου Μνημείων και Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, πρώην Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Γενικoύ Γραμματέα της Ελληνικής Συνόδου πρυτάνεων στην ¨Ενωση Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων στις Βρυξέλλες, Διευθυντή του Μεταπτυχιακού “Αρχαίο Θέατρο: εκπαιδευτικές και φιλολογικές προσεγγίσεις”

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του παλαιού Ελαιοτριβείου στην Διμυλιά στις  9 Μαρτίου 2022 και ώρα 11:00 π.μ.

Τον κύκλο δράσεων 2022 για την ανάδειξη της ιστορίας του Μάγγανου στηρίζουν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Δωδεκανήσου Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Μπάρδος Χρήστος, η τοπική κοινότητα Διμυλιάς με τον πρόεδρο κ. Σαρούκο Νικόλαο καθώς και η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου.

Ο πολιτιστικός σύλλογος Διμυλίας –Ελεούσας «ΤΟ ΦΟΥΝΤΟΥΚΛΙ» έχει καταφέρει να διατηρήσει αυτό το ιστορικό μνημείο, γεμάτο μνήμες μιας άλλης εποχής και ως σκοπό του έχει να προάγει και να υπενθυμίσει στις νέες γενιές την ιστορία, τις παραδόσεις, τα ήθη και έθιμα του τόπου μας.

Απάντηση

Σχετικά άρθρα

Πρόσφατα άρθρα