Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023
26.6 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΔωδεκάνησαΣυμμετοχή της ΠΝΑΙ στην επιτροπή Περιφερειών της Βουλής

Συμμετοχή της ΠΝΑΙ στην επιτροπή Περιφερειών της Βουλής

- Διαφήμιση -

Πραγματοποιήθηκε χθες η προγραμματισμένη συζήτηση στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής, που συγκάλεσε ο πρόεδρος της και βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας, με θέμα την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης βοσκής ανεπιτήρητων ζώων. Ένα θέμα που απασχολεί χρόνια την κοινωνία των νησιών μας και τα προβλήματα που δημιουργούνται παραμένουν άλυτα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Στην συζήτηση συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμος Κεδίκογλου και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς. Συμμετείχαν, επίσης, αρκετοί βουλευτές, γενικοί γραμματείς των υπουργείων μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες, δήμαρχοι πολλών πόλεων που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, εκπρόσωποι Περιφερειών, της ΚΕΔ και της ΕΝΠΕ. Παρόντες και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Δημήτρης Μελάς. Από το Νότιο Αιγαίο συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν οι βουλευτές Βασίλης Υψηλάντης, Γιάννης Παππάς, Φίλιππος Φόρτωμας, Νεκτάριος Σαντορινιός και Νίκος Συρμαλένιος, καθώς επίσης και ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης.

Από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στη συζήτηση συμμετείχε, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου κι εντεταλμένος στον Πρωτογενή τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο οποίος εκπροσώπησε τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο και την ΕΝΠΕ.

Η όλη συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τον τρόπο διαχείρισης της ανεπιτήρητης βοσκής και τον τρόπο τήρησης του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου. Ο κ. Ζαννετίδης ενημέρωσε για την δυσκολία εφαρμογής του νόμου και πρότεινε την ενίσχυση του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου στην κατεύθυνση της ανάθεσης σε εξωτερικά συνεργεία της περισυλλογής των ανεπιτήρητων αιγοπροβάτων. Στήριξε, δε, την πρόταση του αυτή στο γεγονός ότι το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο έχει αδυναμίες στην εφαρμογή του και δεν μπορεί να τηρηθεί λόγω της τραγικής υποστελέχωσης των Δήμων και των Περιφερειών. Παράλληλα ο κ. Ζαννετίδης ενημέρωσε για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται τα διαχειριστικά σχέδια βοσκής από τις Περιφέρειες της χώρας.

- Διαφήμιση -

Να σημειωθεί ότι χθες ήταν το πρώτο μέρος της συζήτησης, που θα επαναληφθεί εν ευθέτω χρόνο.

 

Το Γραφείο Τύπου

- Διαφήμιση -

Απάντηση

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα

Επόμενες εκδηλώσεις