Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
21.6 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΕκπαίδευσηΜουσική – καλλιτεχνική διαμαρτυρία

Μουσική – καλλιτεχνική διαμαρτυρία

- Διαφήμιση -

Μουσική – καλλιτεχνική διαμαρτυρία διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων, την Τρίτη 5-4-2022, στις 11 π.μ., στην Πλατεία Συντάγματος, σε μια προσπάθεια να αναδείξει τα προβλήματα που μας απασχολούν.

Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών και μαθητριών του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, ενώνουμε τη φωνή μας και διεκδικούμε:

  • Κάλυψη του συνόλου των εκπαιδευτικών αναγκών. Προσλήψεις εκπαιδευτικών. Απαράδεκτες οι καθυστερήσεις ακόμη και στην πρόσληψη αναπληρωτών σε ορισμένες ειδικότητες.
  • Επαρκείς και σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις.
  • Δωρεάν βιβλία και εξοπλισμό για κάθε μαθητή/τρια.
  • Μετακινήσεις χωρίς περιορισμούς – πρόβλεψη για συνοδούς στα λεωφορεία.
  • Αναγνώριση του επιπέδου σπουδών των μαθητών/τριών στα μουσικά & καλλιτεχνικά σχολεία.
  • Δωρεάν διενέργεια εξετάσεων για την απόκτηση πτυχίων στην Αρμονία, τη Βυζαντινή Μουσική και τα Ελληνικά Παραδοσιακά Όργανα – να εφαρμοστεί ο νόμος και η σχετική υπουργική απόφαση (αρ. Γ2/3375/30-06-1999, ΦΕΚ 1505/Β’/22-07-1999) που εδώ και χρόνια παραμένει ανενεργή.

Τα μουσικά σχολεία (γυμνάσια – λύκεια) είναι ένας πετυχημένος θεσμός, με πολύ θετικά παιδαγωγικά αποτελέσματα, ιδιαίτερα αποδεκτός από την ελληνική κοινωνία και η στήριξη της λειτουργίας τους από την κεντρική διοίκηση, αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση (όπως ήδη συμβαίνει στη Ρόδο) είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία.

- Διαφήμιση -

Απάντηση

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα

Επόμενες εκδηλώσεις