Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
17.5 C
Rhodes
Αρχικήrhodes.onlineΜέσα από το ΔέντροΕυγένιος Κορναρόπουλος, μέσα από το Δέντρο

Ευγένιος Κορναρόπουλος, μέσα από το Δέντρο

- Διαφήμιση -

Ο Ευγένιος Κορναρόπουλος είναι μηχανικός στον ΔΕΔΗΕ. Έχει ζήσει στο εξωτερικό για περίπου δέκα χρόνια, και επιστρέφοντας στη Ρόδο διατέλεσε αναπληρωτής Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και Γενικός Γραμματέας στο Δήμο Ρόδου. Είναι ευτυχής πατέρας δύο παιδιών, 6 και 2 ετών, προσπαθώντας να ισορροπήσει την επαγγελματική του ζωή με τον ιδιαίτερο αυτό ρόλο!

Αγαπημένος πολιτιστικός χώρος

Η Μεσαιωνική Πόλη, στο σύνολό της, είναι ο αγαπημένος του πολιτιστικός χώρος. Τον θεωρεί μοναδικό στην Ελλάδα, έναν ζωντανό οργανισμό που συνεχίζει να μαγεύει κάθε επισκέπτη.

- Διαφήμιση -

 

Αγαπημένη παραλία

Η παραλία από το Κιοτάρι μέχρι τη Λαχανιά. Χιλιόμετρα παραλίας, που προσφέρει τόσο ιδιωτικότητα όσο και τα καλύτερα beach bar του νησιού.

 

Αγαπημένη εμπειρία στη Ρόδο

Το καλοκαίρι, ο Ευγένιος προτιμά μία ολόκληρη ημέρα στην αγαπημένη του παραλία στη Νότια Ρόδο, να χαλαρώσει όλη την ημέρα και το βράδυ, επιστρέφοντας, να επισκεφτεί τη Λίνδο, που το βράδυ προσφέρει μία μοναδική εμπειρία. Το χειμώνα, προτιμάει μία εκδρομή στο βουνό, μία επίσκεψη στον Προφήτη Ηλία και μετά για φαγητό στα Απόλλωνα.

- Διαφήμιση -

Αγαπημένη κρυφή γωνιά

Το μικρό αμφιθέατρο στο μονοπάτι στις Κάτω Πέτρες. Είναι ήσυχο, χωρίς πολύ κόσμο, χωρίς αυτοκίνητα, όπου μπορείς να ξαποστάσεις κατά το περπάτημά σου, αλλά και να θαυμάσεις ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα

 

Αγαπημένη διαδρομή με το αυτοκίνητο

Ξεκινάς από Σορωνή και ανεβαίνεις Ελεούσα, Προφήτη Ηλία, Απόλλωνα. Το τοπίο με το πυκνό πευκόδασος σε ταξιδεύει, σε κάνει να ξεχνάς ότι είσαι στη Ρόδο.

- Διαφήμιση -

 

Αγαπημένη διαδρομή για περπάτημα ή τρέξιμο

Όλη η παραλιακή διαδρομή που ξεκινάει από την παραλία του Έλλη και από Ενυδρείο, Ψαροπούλα, Κάτω Πέτρες φτάνει στα Κρητικά.

Κορυφαία στιγμή που έζησες στη Ρόδο

Δύο σημαντικές εκδηλώσεις που έζησε ως μέλος της οργανωτικής τους ομάδες: η Παρουσίαση του Έργου Αναστήλωσης του Παναγίου Τάφου που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο και η εκδήλωση προς τιμή της Ελένης Γλύκατζη-Αλβερέρ από τον Δήμο Ρόδου. Στην πρώτη, ο υψηλός συμβολισμός ενός παγχριστιανικού έργου που συνδυάζεται και με τον πολυπολιτισμικό παρελθόν της Ρόδου, και η δεύτερη χάρη στη εξαιρετικά γοητευτική προσωπικότητα της σπουδαίας αυτής Ελληνίδας.

 

Ένοχη απόλαυση στη Ρόδο

Ξεκινάει με τα γνωστά: παγωτό μετά την παραλία και σουβλάκι σε λαδόπιτα! Αλλά ομολογεί ότι η πιο ένοχή του απόλαυση είναι κατσικάκι στη γάστρα, όπως μοναδικά προετοιμάζεται στα χωριά μας, με το μπόλικο λάδι και το αμέτρητο αλάτι.

 

Σημείο στο νησί που σε κάνει να ξεχνιέσαι

Όπως ήδη έχει πει, λατρεύει τις Κάτω Πέτρες. Αλλά, επίσης, λατρεύει ένα βράδυ, σε μία ξαπλώστρα, στην παραλία Καθαρά στο Φαληράκι, κοιτώντας τα αστέρια.

 

Ιδανική εποχή για να επισκεφθείς τη Ρόδο

Φθινόπωρο! Τέλη Σεπτέμβρη με αρχές Νοέμβρη, που είναι ζεστά, η θάλασσα καλή, και γενικά η Ρόδος πιο ήσυχη.

Από που ξεκινάει κάποιος την περιήγησή του στη Ρόδο.

Ξεκινάει από το Μανδράκι! Βλέπει τα ιταλικά κτήρια, τα Ελαφάκια και του Τρεις Μύλους και μετά μπαίνει στη Μεσαιωνική Πόλη, χωρίς πρόγραμμα, να περιπλανηθεί και να χαθεί στα σοκάκια της.

 

Κάτι που μόνο ένας ντόπιος ξέρει

Φυσικά το ιδιαίτερο τοπικό λεξιλόγιο έχει την τιμητική του, αλλά ο Ευγένιος προτιμά να συμβουλεύσει τους μη γνώστες να επισκεφθούν τη Ρόδο το φθινόπωρο για την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Και επίσης, το καλοκαίρι επισκεπτόμαστε τη Λίνδο μόνο το βράδυ, λόγω της αφόρητης ζέστης.

 

Αγαπημένη ροδίτικη λιχουδιά

Σούμα με μεζέ ένα ζεστό απόγευμα. Επιμείναμε στην ανάλυση του «μεζέ» και πήραμε μία αναλυτικότατη απάντηση: μαριναρισμένο ψάρι, λακέρδα, ρέγκα, κολιό, ντόπιες ελιές τσακιστές ή και κουκιά!

Ποιο είναι το πιο ρομαντικό σημείο του νησιού

Είναι σίγουρα το Μόντε Σμιθ το ηλιοβασίλεμα, αλλά και η Καλλιθέα με τα απίστευτα χρώματα που παίρνουν τα νερά της κατά τη δύση του ηλίου.

 

Ο Ευγένιος αγαπάει στη Ρόδο ότι προσφέρει τα καλά ενός νησιού με τα καλά μίας μεγάλης ελληνικής πόλης, όπως σινεμά, διασκέδαση, θέατρο. Και από φέτος, ακόμη και χιόνι. Η Ρόδος του, ήταν μία εξιδανικευμένη εκδοχή της, το μέρος που ονειρευόταν δέκα χρόνια να γυρίσει πίσω. Είναι ένα μέρος όμορφο, με καλό φαγητό, και κυρίως είναι η πατρίδα του, είναι το σπίτι. Τίποτα παραπάνω από αυτό!

Αυτή είναι η Ρόδος του Ευγένιου.

 

Επιμέλεια κειμένου: Μιχαήλ Γ. Καβουκλής

* Το βιβλιοπωλείο το Δέντρο αποτελεί σημείο αναφοράς για τα τοπικά γράμματα και τέχνες, εδώ και δεκαετίες. Μέσα στους φιλόξενους χώρους του, γεμάτους γνώση και εικόνες, μιλάμε με νέους και νέους στην καρδιά ρόδιους και ρόδιες, για τη Ρόδο, τις όμορφες αναμνήσεις, τις μαγικές εμπειρίες που προσφέρει το αγαπημένο μας νησί, σε αυτούς που ξέρουν πως να το απολαύσουν.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα