Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
22.5 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΤουρισμόςwww.rhodescivilweddings.gr: Στον «αέρα» η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα του του Δήμου Ρόδου για...

www.rhodescivilweddings.gr: Στον «αέρα» η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα του του Δήμου Ρόδου για την προώθηση του γαμήλιου τουρισμού

- Διαφήμιση -

Η ανάδειξη του γαμήλιου τουρισμού, ως ειδική μορφή τουρισμού με πολλές προοπτικές για τη Ρόδο, αποτελεί κύρια προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής του Αντώνη Β. Καμπουράκη. Κύριο «μέσο» για την επίτευξη του στόχου αυτού, αποτελεί η νέα, σύγχρονη και λειτουργική ηλεκτρονική πλατφόρμα, www.rhodescivilweddings.gr η οποία έχει βγει στον αέρα και απευθύνεται σε ζευγάρια στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο που ζητούν εναλλακτικούς και ειδυλλιακούς προορισμούς για την τέλεση των γάμων τους. Μέσω της πλατφόρμας οι μελλόνυμφοι μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 50 διαφορετικών τοποθεσιών εντός και εκτός της πόλης της Ρόδου όπου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου μπορούν να τελούνται πολιτικοί γάμοι! Επιπλέον, η νέα πλατφόρμα του Δήμου Ρόδου, παρέχει τη δυνατότητα στα ζευγάρια, να διεκπεραιώσουν ηλεκτρονικά όλες τις απαιτούμενες γραφειοκρατικές διαδικασίες για τον προγραμματισμό των γάμων.

Με αφορμή το λανσάρισμα της πλατφόρμας www.rhodescivilweddings.gr, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος τουρισμού, κ. Θανάσης Βυρίνης παραχώρησε την Πέμπτη συνέντευξη τύπου μαζί με τον  εντεταλμένο δημοτικό  σύμβουλο ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, νέων τεχνολογιών και πληροφορικής, κ. Σπύρο Σπυρόπουλο και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου. Δήλωσε ότι η Ρόδος πληροί όλες τις προδιαγραφές, ώστε να αναδειχθεί στον επόμενο δημοφιλή γαμήλιο προορισμό, γεγονός που αποδείχθηκε περίτρανα και κατά το 7ο ετήσιο συνέδριο της Destination Wedding Planners, της ισχυρότερης επιχειρηματικής πλατφόρμας στην παγκόσμια βιομηχανία γαμήλιου τουρισμού, που πραγματοποιήθηκε πέρυσι με μεγάλη επιτυχία στο νησί με τη συμβολή και υποστήριξη του Δήμου.

«Αποτελεί βασική προτεραιότητα του Δήμου μας και της Διεύθυνσης Τουρισμού, η προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως είναι ο γαμήλιος τουρισμός, ο οποίος γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση τα τελευταία χρόνια. Η θέση της Ρόδου στον παγκόσμιο χάρτη την καθιστά ιδανικό μέρος τέλεσης γάμων αφού η τελετή συνοδεύεται με παραμονή και το νησί μας διαθέτει υπερπολυτελή ξενοδοχεία, φυσική ομορφιά, ψυχαγωγία, πολιτισμό και ριζωμένη την έννοια της φιλοξενίας. Η εμπειρία που προσφέρει είναι μοναδική και ανεξίτηλη στη μνήμη του ζευγαριού και των καλεσμένων και αποτελεί κίνητρο επαναλαμβανόμενων επισκεπτών. Στο πλαίσιο της στόχευσης αυτής, έχει δημιουργηθεί η νέα μας πλατφόρμα www.rhodescivilweddings.gr», είπε ο κ. Βυρίνης.

Διευκρίνισε δε ότι ο κλάδος της διοργάνωσης γάμων συνδέεται και με μία μεγάλη γκάμα επιχειρήσεων που θα επωφεληθούν από την ανάπτυξη του γαμήλιου τουρισμού. Πέρα από την πλατφόρμα, έχει δημιουργηθεί και προωθητικό βίντεο και θα ακολουθήσουν και άλλα παρόμοια για την ανάδειξη των διαφόρων εναλλακτικών μορφών τουρισμού που προσφέρει η Ρόδος, επεσήμανε ο κ. Βυρίνης.

- Διαφήμιση -

Ο κ. Σπύρος Σπυρόπουλος τόνισε από την πλευρά του ότι: «Στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού του Δήμου Ρόδου και της διεύρυνσης των προσφερόμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών  προς το δημότη αλλά και προς τον επισκέπτη, αναπτύχθηκε ιστοσελίδα με αποκλειστικό περιεχόμενο την τέλεση πολιτικών γάμων στο νησί της Ρόδου. Μέσα από την ιστοσελίδα παρέχονται σε Ελληνική & Αγγλική γλώσσα, όλες οι απαραίτητες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό των σημείων τέλεσης των γάμων.

Επίσης, αναφέρονται τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να διαθέτουν οι ενδιαφερόμενοι και συμπεριλαμβάνεται σύστημα κρατήσεων για τον τόπο, την ημερομηνία και την ώρα που επιθυμούν να τελεστεί ο γάμος».

Όπως εξήγησε ο κ. Σπυρόπουλος, το σύστημα των κρατήσεων είναι διασυνδεδεμένο με το ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμών του Δήμου Ρόδου, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν το παράβολο τέλεσης του γάμου ηλεκτρονικά, γεγονός που εξυπηρετεί ιδιαίτερα τα ζευγάρια από το εξωτερικό που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν το γάμο τους στο νησί μας καθώς δεν απαιτείται η φυσική τους  παρουσία για τη διεκπεραίωση τέτοιων διαδικαστικών ζητημάτων.

*Ανακαλύψτε την ιστοσελίδα rhodescivilweddings.gr πατώντας εδώ!

 

Εκ του γραφείου τύπου

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.