ΑρχικήΡόδοςΠολιτισμόςΔιαμαρτυρία των RICHeS για την USCGC Courier

Διαμαρτυρία των RICHeS για την USCGC Courier

Το 2015 πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας η έκθεση με τίτλο «Η Ρόδος στον Ψυχρό Πόλεμο – Το USCGC Courier & Η Φωνή της Αμερικής». Η έκθεση ήταν πρωτοβουλία του USCGC Courier – Voice of America Memorial Foundation σε συνεργασία με το Μουσείο της Ακαδημίας της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ και της Rhodes International Culture & Heritage Society (RICHeS).

Τα κείμενα της έκθεσης, σε πολύ μεγάλο βαθμό, γράφτηκαν στα αγγλικά και εν συνέχεια μεταφράστηκαν στα ελληνικά από μέλη της RICHeS ενώ επιπλέον ο σχεδιασμός – το design της έκθεσης έγινε από μέλος της RICHeS.

Για τον λόγο αυτό άλλωστε και στην έκθεση ρητά αναγραφόταν “Η έκθεση υλοποιήθηκε και οργανώθηκε σε συνεργασία με τη Rhodes International Culture & Heritage Society. Αποτελεί τιμή για την Ακτοφυλακή των ΗΠΑ να συνεργαστεί με τη RICHeS στον εορτασμό της κληρονομιάς του Courier με τις δύο εκθέσεις, στην Ακαδημία της Ακτοφυλακής και στη Ρόδο”.

Φυσικά σε όλα τα δελτία τύπου και τις αφίσες υπήρχε το λογότυπο των RICHeS καθώς  ήμασταν οι βασικοί συντελεστές και πνευματικοί δημιουργοί της έκθεσης.

Με το τέλος της έκθεσης κάναμε γνωστή στους εκπροσώπους του USCGC Courier VOA Association την αυτονόητη νόμιμη υποχρέωση τους ότι δηλ. σε περίπτωση επανέκθεσης θα έπρεπε να μας ενημερώσουν καθώς διατηρούσαμε πνευματικά δικαιώματα του έργου.

Εντούτοις αυτές τις ημέρες με έκπληξη και αγανάκτηση διαπιστώσαμε ότι αυτή η ίδια έκθεση επανεκτίθεται χωρίς προηγουμένως να έχουμε ενημερωθεί, ούτε φυσικά να έχουμε συναινέσει. Αντιθέτως, η συνεισφορά μας στην έκθεση δολίως αποσιωπάται πλήρως και μάλιστα μέχρι του θλιβερού σημείου να επικαλυφθεί πρόχειρα με αυτοκόλλητα τόσο το σχετικό σημείο που επαινείται από την Ακτοφυλακή των ΗΠΑ ο ρόλος μας στην έκθεση όσο και το λογότυπο μας με αποτέλεσμα η παραπάνω έκθεση να παρουσιάζεται ως τάχα αποκλειστικά δική τους.

Πραγματικά, σεβόμενοι τη μνήμη των ναυτών του Courier και το ρόλο τους στην πολιτιστική κληρονομιά του νησιού μας δεν έχουμε ως τώρα προβεί  στις προβλεπόμενες νόμιμες ενέργειες προασπίσεως των  πνευματικών δικαιωμάτων μας σε αντίθεση με τους εν λόγω εκπροσώπους που προχώρησαν  στις παραπάνω πράξεις που προσβάλλουν βάναυσα τη νομιμότητα αλλά και την κληρονομιά του Courier. Θα ενημερωθεί και η Πρεσβεία των ΗΠΑ καθώς και η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ.

Τους ζητάμε να αποκαταστήσουν την αλήθεια επιφυλασσόμενοι κάθε δικαιώματος μας.

Σε κάθε περίπτωση τέτοιες ενέργειες παραπλάνησης του κοινού δεν τιμούν το πλοίο που θέλουν να λένε ότι μετέδιδε την Αλήθεια.

Προς απόδειξη των ανωτέρω επισυνάπτουμε φωτογραφίες από την έκθεση του 2015 και δημοσιεύσεις του Courrier καθώς και το σημερινό πάνελ της έκθεσης με τα αυτοκόλλητα.

Απάντηση

Σχετικά άρθρα

Πρόσφατα άρθρα