ΑρχικήΕκδηλώσειςΔωρεάν ΕκδηλώσειςΈκθεση “Η Ρόδος στον Ψυχρό Πόλεμο - Το USCGC Courier & Η...

Έκθεση “Η Ρόδος στον Ψυχρό Πόλεμο – Το USCGC Courier & Η Φωνή της Αμερικής”

Φωτογραφίες – ντοκουμέντα από την περίοδο της παρουσίας του USCGC Courier και της Φωνής της Αμερικής στη Ρόδο (1952-1964)
Από το 1952 έως το 1964 το λιμάνι της Ρόδου φιλοξενούσε ένα ξεχωριστό πλοίο: το Σκάφος Ακτοφυλακής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (USCGC) “Courier”.
Το “Courier” μετέφερε το μεγαλύτερο ραδιοπομπό που είχε ποτέ εγκατασταθεί σε πλοίο και που μετέδιδε το πρόγραμμα της Φωνής της Αμερικής στις χώρες πίσω από το Σιδηρούν Παραπέτασμα στο απόγειο του Ψυχρού Πολέμου.
Κατά τη διάρκεια εκείνων των χρόνων δημιουργήθηκαν πολλές φιλίες μεταξύ των Αμερικανών, που ζούσαν και εργάζονταν στη Ρόδο, και των κατοίκων του νησιού. Δεκάδες από εκείνες τις φιλίες κατέληξαν ακόμα και σε γάμο.
Η έκθεση “Η Ρόδος στον Ψυχρό Πόλεμο – Το USCGC Courier & Η Φωνή της Αμερικής” αφορά το Courier, το προσωπικό του και τη Ρόδο την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, τα ήσυχα μεταπολεμικά χρόνια πριν την ανάπτυξη του τουρισμού.
Η έκθεση διοργανώνεται από το USCGC Courier – Voice of America Memorial Foundation σε συνεργασία με το Μουσείο της Ακαδημίας της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ.
Οδός Ιπποτών, Μεσαιωνική Πόλη Ρόδου
15 Μαΐου – 30 Ιουνίου 2022
Ώρες λειτουργίας :
Καθημερινά 10:00 – 14:00 και 18:00-21:00
Ελεύθερη είσοδος

Απάντηση

Σχετικά άρθρα

Πρόσφατα άρθρα