Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
19.1 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΔωδεκάνησαΕξόρμηση της Κινητής Μονάδας Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στην Κάρπαθο

Εξόρμηση της Κινητής Μονάδας Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στην Κάρπαθο

- Διαφήμιση -

Μετά από πρόσκληση της Επάρχου Καρπάθου – Ηρωικής Νήσου Κάσου, Κυρίας Νικολαΐδου Καλλιόπης, η Κινητή Μονάδα Ρόδου θα πραγματοποιήσει τριήμερη εξόρμηση στο νησί της Καρπάθου από τις 11 έως τις 13 Μαΐου 2022. Στο πλαίσιο αυτό:

  • Θα λάβουν χώρα ενημερωτικές Δράσεις Πρόληψης σε Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στα πλαίσια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των μαθητών καθώς και των συλλόγων διδασκόντων.
  • Θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τοπικούς φορείς του νησιού με στόχο την αγαστή συνεργασία μας, καθώς και προσέγγιση πολιτών για την ενημέρωση ως προς το φορέα, Διανομή Έντυπου υλικού και Αφισοκόλληση σε κεντρικά σημεία του νησιού.
  • Θα πραγματοποιηθούν ραντεβού με ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ζητήματα με τις εξαρτήσεις και χρειάζονται τη βοήθειά μας.

Υπενθυμίζουμε ότι το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών απεξάρτησης και Κοινωνικής Επανένταξης στη χώρα μας. Στο νησί μας οι δομές που εξυπηρετούν την αντιμετώπιση των (νόμιμων και παράνομων) εξαρτήσεων είναι  το Πολυδύναμο Κέντρο και η Κινητή Μονάδα Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ και έχουν ενταχθεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020».

Στο Πολυδύναμο Κέντρο του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στη Ρόδο, παρέχονται υπηρεσίες Πρόληψης, Συμβουλευτικής, Θεραπείας και επανένταξης παρέχοντας ολοκληρωμένη θεραπευτική παρέμβαση και στα ίδια τα άτομα που έχουν θέματα εξάρτησης νόμιμων ή παράνομων ουσιών αλλά και στα μέλη της οικογένειάς τους.

Η Κινητή Μονάδα Ρόδου συνεργάζεται με όλους τους δημόσιους τοπικούς φορείς και τοπικές κοινότητες και διοργανώνει Ενημερωτικές και Επιμορφωτικές Δράσεις που απευθύνονται τόσο στον πληθυσμό των εξαρτημένων ατόμων όσο και στο ευρύ κοινό (ομιλίες, ενημερωτικά περίπτερα, συμμετοχή σε εκδηλώσεις και σε οργανωμένες συνεργατικές δράσεις, οργάνωση και συμμετοχή σε επιμορφωτικά σεμινάρια) σε όλο το νησί της Ρόδου αλλά και στα υπόλοιπα Δωδεκάνησα με βασικό στόχο την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων. Παράλληλα, τα εξειδικευμένα στελέχη της μέσω του “Street work” έχουν ως στόχο την προσέγγιση και υποστήριξη των εξαρτημένων ατόμων που βρίσκονται στο δρόμο και την παραπομπή τους σε ανάλογες δομές σχετικές με τις ανάγκες τους.

- Διαφήμιση -

Τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ είναι δωρεάν και δεν χορηγούνται υποκατάστατα.

Οι δύο μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στη Ρόδο στεγάζονται στο κέντρο της πόλης, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 51-53. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για οποιαδήποτε πληροφορία είναι τα: 22410 73751 & 22410 20343.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα