Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2023
7.8 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΕκπαίδευσηΟ Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Ιωάννης Χρυσουλάκης απονέμει τα...

Ο Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Ιωάννης Χρυσουλάκης απονέμει τα βραβεία σε διεθνή μαθητικό διαγωνισμό για σχολεία από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια

- Διαφήμιση -

O Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ιωάννης Χρυσουλάκης απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση βράβευσης των σχολείων που συμμετείχαν στον 8ο διεθνή μαθητικό διαγωνισμό «Ελλάδα, Κύπρος, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες», η οποία πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, στο κατάμεστο με μαθητές Δημοτικό Θέατρο Στροφάλου, στις 11 Απριλίου 2022 και απένειμε τα βραβεία στα σχολεία που διακρίθηκαν. 

Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών στήριξε ενεργά το διαγωνισμό, ο οποίος είχε τεθεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Α.Ε. του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και την Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα. Ο διαγωνισμός είχε ως θέμα τον Ελληνισμό της Κύπρου και οι μαθητές από σχολεία της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά με όποιον τρόπο επιθυμούσαν, εικαστικά έργα, μουσικές συνθέσεις, ταινίες μικρούς μήκους κ.ά..

Ο κ. Χρυσουλάκης στο χαιρετισμό του υπογράμμισε τη σημασία του διαγωνισμού και της εκπαιδευτικής διαδικασίας του, που οδηγούν στην υπέρβαση των συνόρων και τη διάλυση των στερεοτύπων. Ταυτόχρονα, δημιουργούν γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας μαθητών και εκπαιδευτικών μέσα από την πολιτιστική έκφραση, την ενεργό συμμετοχή και την αλληλεπίδραση εκατοντάδων νεαρών μαθητών από την Ελλάδα, την Κύπρο και από σχολεία της Ομογένειας. Απευθυνόμενος στους νεαρούς μαθητές, ο Γενικός Γραμματέας τους συνεχάρη για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό και τους επαίνεσε για το ζήλο, τη δημιουργικότητα και την ευρηματικότητά τους.

- Διαφήμιση -

Απάντηση

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα

Επόμενες εκδηλώσεις