Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
22.5 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΔωδεκάνησαΠαρουσίαση του επετειακού αφιερώματος "Το τελευταίο ταξίδι του Θ/Κ Αβέρωφ στα Δωδεκάνησα"...

Παρουσίαση του επετειακού αφιερώματος “Το τελευταίο ταξίδι του Θ/Κ Αβέρωφ στα Δωδεκάνησα” σε Σύμη και Ρόδο

- Διαφήμιση -

Η Πολιτιστική Ομάδα “Αρχιπέλαγος”, αποδέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά την τιμητική πρόσκληση της ΑΧΕΠΑ – τμήμα Ρόδου HJ-33, από τον Αντιπρόεδρο της ΑΧΕΠΑ Ελληνισμού κ. Αντώνη Γιαννικουρή, να παρουσιάσουμε το αφιέρωμά μας “Το τελευταίο Ταξίδι του Θ/Κ Αβέρωφ στα Δωδεκάνησα”, στην Σύμη και στην Ρόδο.

Την Παρασκευή 13 Μαΐου, το “Τελευταίο Ταξίδι” ταξίδεψε στην Σύμη, και παρουσιάστηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Σύμης “ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΝΟΥΛΑΣ”, για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το Τμήμα HJ-33 Ρόδου της AHEPΑ Hellas. Μετά την παρουσίαση του αφιερώματος, ο Αντιπρόεδρος της AHEPA Hellenism κ. Αντώνης Γιαννικουρής, επέδωσε στον Αντιδήμαρχο κ. Γρύλλη αναμνηστική πλακέτα και ο κ. Παπαδόπουλος αναμνηστικό μετάλλιο της Πολιτιστικής Ομάδας “Αρχιπέλαγος”.

Την Κυριακή 15 Μαΐου, επετειακή ημερομηνία της άφιξης του Θ/Κ Γεώργιος Αβέρωφ στην Ρόδο το 1945, στον ωραίο χώρο του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης-Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου, σε συνεργασία με το ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς, το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου και την Δωδεκανησιακή Μέλισσα, το αφιέρωμα παρουσιάσθηκε και πάλι, παρουσία του Προέδρου της ΑΗΕΡΑ Ρόδου αιδεσιμότατου πατρός Χρυσοστόμου Παπαλέξη, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη, του Δημάρχου Ροδίων κ. Αντώνη Καμπουράκη, του διοικητού της 95 ΑΔΤΕ, Υποστρατήγου κ. Βακεντή Δημητρίου, του Διοικητού του Ναυτικού Σταθμού Ρόδου  Αντιπλοιάρχου κ. Βασ. Σελλά, του πρ. Δημάρχου Ροδίων κ. Φώτη Χατζηδιάκου, του Προέδρου του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου κ. Σέργιου Αϊβάζη, της Διευθ. Συμβούλου του ΚΕΚ Γεννηματά κ. Βάνας Μανωλάκη, εκπροσώπων των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων φορέων, συλλόγων και πλήθους κόσμου.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, επιδόθηκαν εκ μέρους της ΑΗΕΡΑ Ρόδου και της Πολιτιστικής Ομάδας “Αρχιπέλαγος”, αναμνηστικές πλακέτες και μετάλλια στους συνδιοργανωτές.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.