Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
21 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΤουρισμόςΤα πρωτοποριακά προγράμματα βιώσιμου Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου παρουσιάστηκαν στις Βρυξέλλες

Τα πρωτοποριακά προγράμματα βιώσιμου Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου παρουσιάστηκαν στις Βρυξέλλες

- Διαφήμιση -

Τα πρωτοποριακά έργα «THE RHODES CO-LAB», «Αστυπάλαια: έξυπνο και αειφόρο νησί», «Χάλκη: GR-eco island» και «Just Go Zero Tilos» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που διοργάνωσε στις Βρυξέλλες η Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Ν. Αιγαίου – ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. με την στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων του Τουρισμού από 8 Ευρωπαϊκές χώρες, για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού Έργου «LABELSCAPE».

Το έργο LABELSCAPE στόχο έχει την ανάπτυξη μηχανισμών για την ενσωμάτωση και προώθηση ετικετών αειφορίας σε ευρύτερες τουριστικές πολιτικές και την παροχή υποστήριξης για πρωτοβουλίες που βασίζονται στη διαδικασία πιστοποίησης του προορισμού.

Την Περιφέρεια Νοτίου εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Χρήστος Μπάρδος και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνος Χρυσοχοΐδης, συνοδευόμενοι από υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας και της Ενεργειακής Α.Ε.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα την Τετάρτη 11 Μαΐου στις Βρυξέλλες και στόχο είχε να προβάλει τα παραδοτέα και τις δράσεις που υλοποιήθηκαν κατά την διάρκεια του έργου καθώς βαδίζουμε στο τελευταίο δίμηνο πριν την ολοκλήρωσή του.

- Διαφήμιση -

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ακολούθησε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Το μέλλον του Βιώσιμου Τουρισμού στην μετά Covid εποχή».

Σε αυτή την συνεδρία, ο κ. Χρυσοχοΐδης εκπροσωπώντας την Περιφέρεια είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει αναλυτικά τους άξονες και δράσεις του project «THE RHODES CO-LAB» αποτυπώνοντας το όραμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για  τον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό ολόκληρης της αλυσίδας υπηρεσιών που συνδέονται με τον τουρισμό της Ρόδου μέσα στην επόμενη πενταετία.

Εν συνεχεία παρουσιάστηκαν τα προγράμματα βιωσιμότητας που υλοποιούνται σε μικρότερα νησιά προβάλλοντας την βούληση της  Περιφερειακής αρχής για βιώσιμη ανάπτυξη σε όλα τα νησιά μας :

Το project  «Αστυπάλαια: έξυπνο και αειφόρο νησί» και η προσπάθεια μετατροπής της Αστυπάλαιας σε νησί πρότυπο για την κλιματικά ουδέτερη κινητικότητα, to project «GR-eco island» όπου σηματοδοτεί την μετατροπή της Χάλκης σε πρότυπο νησί ενεργειακής μετάβασης με την δημιουργία ενεργειακής κοινότητας από τους κατοίκους του νησιού και την δημιουργία φωτοβολταικού πάρκου που θα τους ανήκει και θα το διαχειρίζονται οι ίδιο και to project «Just Go Zero Tilos» όπου θα μετατρέψει την Τήλο στο πρώτο νησί μηδενικών αποβλήτων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με διαβουλεύσεις μεταξύ των παρευρισκόμενων – εκπροσώπων φορέων του τουρισμού από 8 Ευρωπαϊκές χώρες προκειμένου να δημιουργηθούν νέα εταιρικά σχήματα και να υποβληθούν προτάσεις έργων ενόψει της νέας προγραμματικής Περιόδου 2021 – 2027.

 

- Διαφήμιση -

Βάσια Παπαηλία

Γραφείο Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου

email:press@pnai.gov.gr
Τηλ.: 2241360504
Κιν.: +30 6944205583

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα