ΑρχικήΡόδοςΠολιτισμός«Άννυ Πόππινς» από τη Σχολή Χορού, Θεάτρου και Ψυχοκινητικής ανάπτυξης «ΑΝΕΜΗ»

«Άννυ Πόππινς» από τη Σχολή Χορού, Θεάτρου και Ψυχοκινητικής ανάπτυξης «ΑΝΕΜΗ»

Εκεί που το ταλέντο συναντά την αλληλεγγύη

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε (18 – 19 Ιουνίου), απολαύσαμε μία χοροθεατρική παράσταση που γέμισε το θερινό θέατρο ΡΟΔΩΝ με φωνούλες, χρώματα, μουσική, χορό, θέατρο, χαρά, αγάπη. Η παράσταση «Άννυ Πόππινς» ήταν μια συνδιοργάνωση του ΔΟΠΑΡ και της Σχολής Χορού, Θεάτρου και Ψυχοκινητικής ανάπτυξης «ΑΝΕΜΗ». Μια ιστορία από παιδιά (ηλικίας από 3 έως 53 ετών!!!) που προέκυψε από το μεστό πάντρεμα και μπέρδεμα παραμυθιών, μιούζικαλς και ιστοριών. Παιδιά, έφηβοι και ενήλικες ανέβηκαν στη σκηνή με σκοπό να σώσουν από την κακή τους τύχη τους μικρούς τρόφιμους του ορφανοτροφείου «H Μεγάλη Αγκαλιά», που μόνο αγκαλιά δεν ήταν. Με τον πιο ευαίσθητο, διακριτικό και θεατρικό τρόπο οι μικροί χορευτές και ηθοποιοί ευαισθητοποιήθηκαν σε επίκαιρα ζητήματα που αφορούν σημερινά παιδιά στον κόσμο: πείνα, παιδική εργασία- εκμετάλλευση- κακοποίηση… Η λύτρωση ήρθε όμως για αυτά και για κάθε θεατή, αφού δόθηκε ένα πιο δίκαιο τέλος για όλους!

Η σκηνοθέτιδα της «Άννυς Πόππινς» Μαρία Μανιώτη, καταπληκτική ως κακιά υπεύθυνη του Ορφανοτροφείου, έπαιξε τον πιο κόντρα ρόλο της ζωής της, γιατί στην πραγματικότητα είναι ο πυρήνας φροντίδας, σεβασμού, καλλιέργειας, αγάπης, ευαισθητοποίησης των παιδιών της «ΑΝΕΜΗΣ», δίπλα στην Πάολα Νάνο και την Καλλιόπη Χατζηπαπά.

Αυτά τα παιδιά και οι οικογένειες τους, καθώς και το κοινό της Ρόδου ανταποκρίθηκαν στο έπακρο, στο κάλεσμα της «ΑΝΕΜΗΣ» για αλληλεγγύη προς κάποια άλλα παιδιά, τα οποία στηρίζει ο Δωδ/κος Σύλλογος γονέων και φίλων παιδιών που χρήζουν Μεταμόσχευσης μυελού των οστών «ΡΟΔΑΥΓΗ».

Οφείλουμε λοιπόν ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στη “Μεγάλη αγκαλιά της ΑΝΕΜΗΣ”, όπως και στον κόσμο, που παραβρέθηκε, στηρίζοντας τα παιδιά με καρκίνο της ΡΟΔΑΥΓΗΣ. Επίσης, για την πραγματοποίησης της υπέροχης αυτής παράστασης ευχαριστούμε τον ΔΟΠΑΡ, τον κ. Αλέξανδρο Κολιάδη και την κ. Νάνσυ Τρυποσκούφη. Μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς επικοινωνίας: Ράδιο 1, Μελωδία Ρόδου, Ράδιο Αρχάγγελος και στους χορηγούς Costa Lindia – Νίκο Χατζηδημητρίου και Rodos yacht services – Σταύρο Ροδίτη. Τέλος ευχαριστούμε τους συντελεστές της παράστασης: Χαραυγή – Καίτη Παρασκευά, Το Τυπογραφείο – Νίκος Χατζηκαλημέρης Σταμάτη Αγκά, Μαρία Νταή, Γιώργο Ποντικάκη, Γιώργο Μανιώτη, Φιλήμονα Ρούσσο, Ηλία Καραβόλια, και για τη σημαντική τους βοήθεια τις: Βίκη Φερδεκλή, Ρούλα Καντιμοίρη, Σέβα Βασιλαρά και Χαρά Ματζαβίνου,

 

Το Δ.Σ. της ΡΟΔΑΥΓΗΣ

Απάντηση

Σχετικά άρθρα

Πρόσφατα άρθρα