ΑρχικήΡόδοςΠολιτισμόςΑύγουστος γεμάτος Χορό - Ανοιχτό κάλεσμα νέων καλλιτεχνών - DLR#8

Αύγουστος γεμάτος Χορό – Ανοιχτό κάλεσμα νέων καλλιτεχνών – DLR#8

Το Dance Laboratory-Rhodes είναι μια ομάδα νέων Ρόδιων καλλιτεχνών που αποφασίζει συνειδητά να δραστηριοποιηθεί στον τομέα των παραστατικών τεχνών στο νησί της Ρόδου, με στόχο την προβολή του Σύγχρονου Χορού σε επαγγελματικό επίπεδο, μετατρέποντας το νησί σε ιδανικό προορισμό του διεθνούς και ελληνικού κοινού. Σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ), ο οποίος αγκάλιασε το εγχείρημα και αφουγκράστηκε την επιθυμία της ομάδας του Dance Laboratory-Rhodes, η καθιέρωση του πρώτου φεστιβάλ Συγχρόνου Χορού στα Δωδεκάνησα είναι γεγονός, με σκοπό την πολιτιστική ανάδειξη του νησιού μας, ώστε η Ρόδος να αποτελέσει πόλο έλξης διεθνών και εγχώριων χορευτών και χορογράφων, είναι γεγονός.

Στόχος του φεστιβάλ είναι να αφυπνίσουμε το ανθρώπινο σώμα και να το φέρουμε σε επαφή με το ενεργό θέαμα. Μια ανάγκη που προέκυψε από την εκτόξευση της ψηφιακής δράσης, που όλοι βιώσαμε την περίοδο της πανδημίας

Η ομάδα του DLR, σε καλλιτεχνική διεύθυνση της Μαρίας Μανουκιαν, στοχεύει να ενώσει τις καλλιτεχνικές επιρροές της Ελλάδας  και του εξωτερικού́ με αυτές της Ρόδου, να προβάλει στο τοπικό κοινό τον Σύγχρονο Χορό σε επαγγελματικό επίπεδο μέσω σεμιναρίων και παραστάσεων, καθώς και να ενισχύσει την πολιτιστική αλληλεπίδραση μεταξύ των νησιών της Δωδεκανήσου.

Φέτος το φεστιβάλ θα διαρκέσει από 1 έως 11 Αυγούστου 2022, εξασφαλίζοντας ένα πρόγραμμα γεμάτο θέαμα, εκπαίδευση και ευκαιρίες, καθιστώντας τη Ρόδο, κέντρο πολιτισμού και ανταλλαγής.

Με αυτό το σκεπτικό το DLR#8 στην όγδοη συνεχόμενη χρονιά υλοποίησης του, καλεί νέους καλλιτέχνες που ασχολούνται με την κίνηση (χορευτές, ακροβάτες, ερμηνευτές, κλπ.) οι οποίοι δραστηριοποιούνται και έχουν βάση το νησί της Ρόδου και τα Δωδεκάνησα να γίνουν οι δημιουργοί της πόλης και να συμμετέχουν με πρωτότυπα ή έτοιμα προσωπικά τους έργα στο πλαίσιο των παραστάσεων μεταξύ 5 και 7 Αυγούστου 2022 στη Ρόδο.

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

  • Οι δημιουργίες να προσεγγίζονται μέσα από το πρίσμα της σύγχρονης τέχνης και σύγχρονου χορού.
  • Η διάρκεια τους να είναι από 5 έως 10’.
  • Οι τεχνικές προδιαγραφές να εξυπηρετούν την εφαρμογή του έργου σε εξωτερικό χώρο υπαίθρια σκηνή με γενικό φωτισμό είτε site specific στην πλατεία Χαρίτου (100 χουρμαδιές).

Το φεστιβάλ προσφέρει την προώθηση του έργου του καλλιτέχνη, την προβολή του σε κοινό και το βίντεο της παρουσίασης του.

Αιτήσεις συμμετοχής έως 12 Ιουνίου 2022 στην φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link

https://forms.gle/mqVUeXcH4DkZPpDK7

 

Στοιχεία αίτησης:

  • Μια φωτογραφία πορτρέτο και μια χορευτική/ ένα μικρό βιογραφικό σε μορφή κειμένου έως 60 λέξεις.
  • Περιγραφή του έργου που θα τον ενδιέφερε να παρουσιάσει.
  • Ένα βίντεο αυτοσχεδιασμού που να παρουσιάζει την ιδέα του ή το βίντεο του έργου, στην περίπτωση που αυτό είναι έτοιμο.
  • Στοιχεία επικοινωνίας του καλλιτέχνη.

 

H επιλογή των έργων θα γίνει από την ομάδα του DLR#8.

Μην διστάσετε !!

Σας περιμένουμε να γίνεται οι δημιουργοί της πόλης !!

Instagram: dancelaboratoryrhodes
Σελίδα Facebook: Dance Laboratory – Rhodes

https://www.facebook.com/Dance-Laboratory-Rhodes-112872850090397

https://www.instagram.com/dancelaboratoryrhodes/

Απάντηση

Σχετικά άρθρα

Πρόσφατα άρθρα