Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024
17.9 C
Rhodes
ΑρχικήΕκδηλώσειςΜουσικήΕυρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2022 Το ιστορικότερο πολιτιστικό γεγονός της χώρας...

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2022 Το ιστορικότερο πολιτιστικό γεγονός της χώρας «επανεκκινεί» το μελωδικότερο καλοκαίρι!

- Διαφήμιση -

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής επιστρέφει δυναμικά για 23η συνεχόμενη χρονιά με ζωντανές εκδηλώσεις για τους απανταχού μουσικόφιλους! Και φέτος, θα σμίξουμε ξανά στους πιο εμβληματικούς χώρους της Ελλάδας μετά από δύο «άρρυθμα» χρόνια μουσικής αναστολής. Η συλλογική εμπειρία σε ζωντανούς δρόμους και γεμάτες πλατείες, σε καταπράσινα βουνά και σε γαλανόλευκα νησιά…θα αντικαταστήσουν κάθε εικονική πραγματικότητα. Φέτος, η Μουσική χτυπάει δυνατά και της αξίζει να πετάξει ψηλά!

Η Ρόδος δίνει και φέτος ένα δυναμικό παρόν στη μεγαλύτερη μουσική γιορτή του χρόνου με πέντε, ανοικτές για το κοινό, εκδηλώσεις. Διοργανωτές είναι ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού-Αθλητισμού Ρόδου και το Μουσικό Σχολείο Ρόδου. Την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής συντονίζει το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο. Πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ένωσης Δικαιούχων Έργων Μουσικής. Ο Εθνικός Φορέας Συντονισμού των Διοργανωτών της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής και Ιδρυτικό Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου είναι η Αστική Μη-Κερδοσκοπική εταιρεία Μ.Ε.Σ.Ο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

- Διαφήμιση -

19/06, Παναγία του Μπούργκου, 20:30

Μουσική βραδιά στην Παναγία του Μπούργκου
Η Μικτή Χορωδία του Δήμου Ρόδου και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ρόδου μας ταξιδεύουν μουσικά.

Η Μικτή Χορωδία Δήμου Ρόδου, υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Καλαεντζή, παρουσιάζει ένα μουσικό απάνθισμα, σταχυολογώντας ορισμένα διαχρονικά μουσικά έργα από τον «Επιτάφιο του Σείκιλου», έως την «Όμορφη και παράξενη πατρίδα», τη «Μαγική Πόλη», τους «Ναούς στο σχήμα τ’ ουρανού» και άλλα τραγούδια, ελληνικά και μη, με αναφορά στις πανανθρώπινες και πάντα επίκαιρες αξίες της ελευθερίας και της ειρήνης.

Η Φιλαρμονική Δήμου Ρόδου, υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Χατζηπέτρου, θα παρουσιάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα με γνωστές και αγαπημένες μελωδίες.

21/06, Παναγία του Μπούργκου, 20:30

Μουσική βραδιά στην Παναγία του Μπούργκου
Το Ωδείο και η Χορωδία του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού-Αθλητισμού Ρόδου και η Πειραματική Χορωδία Δήμου Ρόδου σε ένα μουσικό ταξίδι.

- Διαφήμιση -

Ensemble Ωδείου Δ. Ο. Π. Α. Ρ.
“Speak Softly, Love” & “Por una Cabeza”.
Σεβαστή Χατζηστρατή, πιάνο, Ευδοκία Κατσαρά, φλάουτο, Παναγιώτης Παπαδημητρίου, μπάσο κλαρινέτο, Μαρία Τέλλη, φλάουτο.

Πιάνο – Φωνή
“The sound of music”, “I feel pretty” & “So in love”
Σεβαστή Χατζηστρατή, πιάνο, Ελευθερία Ζαράκη, φωνή.

Η Χορωδία του Ωδείου ΔΟΠΑΡ, υπό τη διεύθυνση της Άντζελας Σπανού, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με τραγούδια ποικίλου ύφους από τον 17ο αιώνα ως σήμερα. Στο πιάνο συνοδεύει η Σεβαστή Χατζηστρατή.

Η Πειραματική Χορωδία Δήμου Ρόδου, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Σακελλαρίδη, θα παρουσιάσει ένα μικρό Αφιέρωμα στον μεγάλο μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Στο πιάνο, ο Δημήτρης Ιωσήφ. Βιολί παίζει ο Λεωνίδας Σακελλαρίδης.

22, 23, 24/06 Αμφιθέατρο Μουσικού Σχολείου Ρόδου, 20:00

Μαθητικές Συναυλίες

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.