Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
19.1 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΔωδεκάνησαΟλοκληρώθηκαν οι δράσεις της Κινητής Μονάδας Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στην Κάλυμνο

Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις της Κινητής Μονάδας Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στην Κάλυμνο

- Διαφήμιση -

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δράσεις της Κινητής Μονάδας Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στην Κάλυμνο από τις 20 έως τις 23 Ιουνίου 2022.

Οι δράσεις υλοποιήθηκαν με τη συνεργασία του Πολυδύναμου Κέντρου Καλύμνου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ. Τα στελέχη της Κινητής Μονάδας Ρόδου επισκέφθηκαν τον Έπαρχο Καλύμνου, Μουσελλή Μανώλη. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Επαρχείου, ο Κύριος Μουσελλής ενημερώθηκε για τις δράσεις και τις δομές μας και υπήρξε διερεύνηση των χαρακτηριστικών της μελλοντικής μας συνεργασίας στο νησί της Καλύμνου.

Παράλληλα, τα στελέχη του ΚΕΘΕΑ επισκέφθηκαν το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Καλύμνου <<Το Βουβάλειο>>, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το προσωπικό (ιατροί, νοσηλευτές, ψυχολόγοι, ψυχίατροι) και προβήκαμε σε ενημέρωση για τις δράσεις μας και τις εξαρτήσεις γενικότερα.

Τα στελέχη του ΚΕΘΕΑ επισκέφθηκαν τις δομές και τις υπηρεσίες της Καλύμνου, όπου υπήρξε ενημέρωση για τις δράσεις μας.

- Διαφήμιση -

Παράλληλα, προβήκαμε σε ενημερώσεις πολιτών, διανομή έντυπου υλικού και αφισοκόλληση στο κέντρο της Πόλης της Πόθιας και συναντήσεις με ανθρώπους που είχαν ζητήματα εξάρτησης.

Υπενθυμίζουμε ότι το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών απεξάρτησης και Κοινωνικής Επανένταξης στη χώρα μας. Στο νησί μας οι δομές που  εξυπηρετούν την αντιμετώπιση των (νόμιμων και παράνομων) εξαρτήσεων είναι  το Πολυδύναμο Κέντρο και η Κινητή Μονάδα Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ και έχουν ενταχθεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020».

Στο Πολυδύναμο Κέντρο του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στη Ρόδο, παρέχονται υπηρεσίες Πρόληψης, Συμβουλευτικής, Θεραπείας και επανένταξης παρέχοντας ολοκληρωμένη θεραπευτική παρέμβαση και στα ίδια τα άτομα που έχουν θέματα εξάρτησης νόμιμων ή παράνομων ουσιών αλλά και στα μέλη της οικογένειάς τους.

Η Κινητή Μονάδα Ρόδου συνεργάζεται με όλους τους δημόσιους τοπικούς φορείς και τοπικές κοινότητες και διοργανώνει Ενημερωτικές και Επιμορφωτικές Δράσεις που απευθύνονται τόσο στον πληθυσμό των εξαρτημένων ατόμων όσο και στο ευρύ κοινό (ομιλίες, ενημερωτικά περίπτερα, συμμετοχή σε εκδηλώσεις και σε οργανωμένες συνεργατικές δράσεις, οργάνωση και συμμετοχή σε επιμορφωτικά σεμινάρια) σε όλο το νησί της Ρόδου αλλά και στα υπόλοιπα Δωδεκάνησα με βασικό στόχο την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων. Παράλληλα, τα εξειδικευμένα στελέχη της μέσω του“Street work” έχουν ως στόχο την προσέγγιση και υποστήριξη των εξαρτημένων ατόμων που βρίσκονται στο δρόμο και την παραπομπή τους σε ανάλογες δομές σχετικές με τις ανάγκες τους.

Τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ είναι δωρεάν και δεν χορηγούνται υποκατάστατα.

Οι δύο μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στη Ρόδο στεγάζονται στο κέντρο της πόλης, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 51-53. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για οποιαδήποτε πληροφορία είναι τα: 22410 73751 & 22410 20343.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα