Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
20.4 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΚοινωνίαΠολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη 26-7-2022 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Π.Ε...

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη 26-7-2022 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Π.Ε Δωδεκανήσου

- Διαφήμιση -

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενημερώνει ότι την Τρίτη 26-7-2022, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που συντάσσει η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιών στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Π.Ε. Δωδεκανήσου είναι πολύ υψηλός (Κατηγορία κινδύνου 4)(εκτός Π.Ε. Καρπάθου-Η.Ν. Κάσου, Κατηγορία κινδύνου 3) και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας-επιφυλακής.

Παρακαλούμε πολύ τους πολίτες και τους επισκέπτες των νησιών του Νότιου Αιγαίου, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια ή εργασία στο ύπαιθρο, που είναι δυνατόν να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια και να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε οποιοδήποτε γεγονός υποπέσει στην αντίληψη τους.

Για αύριο θα ισχύσει απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές NATURA, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση, όπως ορίζονται στο Ν. 998/1979 (Α’ 289) στις περιοχές που περιλαμβάνονται στην υπ’ αριθ. πρωτ. 65925/577/31-5-2022 (ΑΔΑ ΩΧΥΓ7ΛΞ-ΥΘΝ) Απόφαση  του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου και για τις περιοχές των νήσων της Π.Ε. Δωδεκανήσου (Ρόδου, Σύμης, Κω, Καλύμνου) που περιγράφονται σε αυτή από 2μ.μ. ως 6π.μ. της επόμενης ημέρας, ενώ για την Π.Ε. Καρπάθου-Η.Ν. Κάσου για τις περιοχές της Καρπάθου που περιγράφονται σε αυτή από 9μ.μ. έως 6π.μ. της επομένης.

Σας ενημερώνουμε τέλος ότι στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (http://civilprotection.gr/el- Οδηγίες προστασίας- Δασικές Πυρκαγιές) καθώς επίσης και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (http://www.pnai.gov.gr/Arthro.aspx?a=9982 – Θέματα Πολιτικής Προστασίας) υπάρχουν αναρτημένες Οδηγίες Προστασίας από Δασικές πυρκαγιές.

- Διαφήμιση -

 

Ερμούπολη 25 Ιουλίου 2022

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα