Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
25.6 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΚοινωνίαΠρόγραμμα Στέγαση και Εργασία για Άστεγους του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Πρόγραμμα Στέγαση και Εργασία για Άστεγους του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

- Διαφήμιση -

Συνάντηση για το σχέδιο Δράσης «Πράξεις Κοινωνικής Βιωσιμότητας στο Δήμο Ρόδου» του προγράμματος Στέγαση και Εργασία για Άστεγους του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, μετά από την εγκριτική απόφαση της Επιτροπής Εποπτείας του ΟΠΕΚΑ, η πρώτη συνάντηση των είκοσι (20) ωφελούμενων νοικοκυριών του σχεδίου Δράσης «Πράξεις Κοινωνικής Βιωσιμότητας στο Δήμο Ρόδου» του προγράμματος Στέγαση και Εργασία για Άστεγους του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν από το Δήμο Ρόδου ο κ. Γιώργος Τριάντος, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, η κα. Χριστίνα Καραγιάννη, επιστημονικά υπεύθυνη του σχεδίου, τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ρόδου με Παράρτημα Ρομά ο κ. Αντώνης Γιασιράνης, κοινωνικός λειτουργός η κα. Γεωργία Πιπίνου, κοινωνική λειτουργός και η κα. Κατερίνα Βολονάκη, νομική σύμβουλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΚΟΛΟΣΣΟΣ 2047.

Στο πλαίσιο αυτό αναζητούνται οικίες, προκειμένου τα 20 νοικοκυριά άστεγων συμπολιτών μας να στεγαστούν. Συγκεκριμένα, για 24 μήνες το πρόγραμμα διαθέτει μέρος του προϋπολογισμού του τόσο για την εξόφληση των ενοικίων όσο και για τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ, σύμφωνα με τα μέλη του νοικοκυριού.

- Διαφήμιση -

Ειδικότερα:

  • Για μονοπρόσωπο νοικοκυριό καταβάλλεται ενοίκιο έως το ποσού των 250 ευρώ μηνιαίως και 1.000 ευρώ για λογαριασμούς ΔΕΚΟ. Αναζητούνται 12 γκαρσονιέρες προς ενοικίαση.
  • Για δύο μέλη καταβάλλεται ενοίκιο έως του ποσού των 300 ευρώ μηνιαίως και 1.100 ευρώ για λογαριασμούς ΔΕΚΟ. Αναζητούνται 2 κατοικίες με ένα ή δύο υπνοδωμάτια προς ενοικίαση.
  • Για τρία μέλη και πάνω καταβάλλεται ενοίκιο έως του ποσού των 350 ευρώ μηνιαίως και 1.300 ευρώ για λογαριασμούς ΔΕΚΟ. Αναζητούνται 6 κατοικίες με δύο και πάνω υπνοδωμάτια προς ενοικίαση.

Όσοι επιθυμούν να διαθέσουν κατοικία προς ενοικίαση, της οποίας το ενοίκιο θα εξοφλείται εξολοκλήρου από το πρόγραμμα για 24 μήνες, σας ενημερώνουμε ότι θα γίνονται αιτήσεις στα γραφεία της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Οργάνωσης στην οδό Ιων. Μεταξά 6, 2ος όροφος (στο κτήριο του νέου κτηματολογίου) Για περαιτέρω διευκρινήσεις, καλέστε τον κ. Μερκούρη Αρφαρά στο τηλέφωνο 2241241055.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.