Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
25.8 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΕκπαίδευσηΕυρεία σύσκεψη μεταξύ Στράτου Καρίκη, Γιάννη Παπαδομαρκάκη και των διευθυντών όλων των...

Ευρεία σύσκεψη μεταξύ Στράτου Καρίκη, Γιάννη Παπαδομαρκάκη και των διευθυντών όλων των γυμνασίων και λυκείων της Ρόδου

- Διαφήμιση -

Στόχος η προτεραιοποίηση και καταγραφή των αναγκών κάθε σχολείου για τη συνέχιση των απαιτούμενων παρεμβάσεων από τη Δημοτική Αρχή

Ευρεία σύσκεψη με τους διευθυντές όλων των γυμνασίων και λυκείων της Ρόδου με τη συμμετοχή του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Γιάννη Παπαδομαρκάκη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην αίθουσα Εθιμοτυπίας του Δημαρχικού Μεγάρου, έπειτα από πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Δημάρχου και Αντιδημάρχου Παιδείας, Προσχολικής Αγωγής & Μετανάστευσης κ. Στράτου Καρίκη.

Στόχος της σύσκεψης στην οποία συμμετείχε και ο Αντιπρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου και Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ιαλυσού & Καμείρου κ. Σάββας Χριστοδούλου, ήταν η καταγραφή των αναγκών των σχολείων και η υλοποίηση των απαιτούμενων παρεμβάσεων.

Καλωσορίζοντας στο Δημαρχείο τον κ. Παπαδομαρκάκη και τους διευθυντές των σχολείων τους οποίους ευχαρίστησε για την άρτια συνεργασία, ο κ. Στράτος Καρίκης αναφέρθηκε στη σταθερή προσήλωση της Δημοτικής Αρχής του Αντώνη Καμπουράκη στον στόχο της αναβάθμισης των σχολικών υποδομών από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της.

- Διαφήμιση -

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, η βελτίωση των σχολικών υποδομών και ο εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού των σχολείων συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία τους και στην ενίσχυση της ποιότητας του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου, ενώ υπογράμμισε ότι όλα αυτά λειτουργούν προς όφελος των μαθητών και μαθητριών της Ρόδου, που κάθε χρόνο σημειώνουν μεγάλες και σπουδαίες επιτυχίες στις Πανελλαδικές εξετάσεις ή διακρίνονται σε σημαντικούς μαθητικούς διαγωνισμούς.

Ο κ. Καρίκης αναφέρθηκε στην παλαιότητα των σχολείων τονίζοντας ότι η Ρόδος είναι αδικημένη, διαθέτοντας σχολικά κτήρια έως 100 ετών, τα οποία είχαν εντελώς διαφορετική χρήση αρχικά και όπως είναι αναμενόμενο, δεν δύνανται να ανταποκριθούν στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες και απαιτήσεις. Παρόλα αυτά, με τις αναγκαίες παρεμβάσεις που ήδη έχουν υλοποιηθεί ή έχουν δρομολογηθεί από το Δήμο Ρόδου και τις αρμόδιες υπηρεσίες του, ενισχύεται  η λειτουργικότητα και η εικόνα τους και μπορεί να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο.

Γι’ αυτό το λόγο, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Στράτος Καρίκης ζήτησε από τους διευθυντές να ιεραρχήσουν τις ανάγκες των σχολείων τους και να τις υποβάλουν στη Δευτεροβάθμια σχολική Επιτροπή, τονίζοντας ότι όλα τα αιτήματα θα ικανοποιηθούν. Ζήτησε ειδικότερα  να ενημερώσουν για τυχόν ανάγκες αναβάθμισης των εγκαταστάσεων μπάσκετ ή βόλεϊ, τονίζοντας ότι οι άρτιες υποδομές άθλησης είναι απολύτως αναγκαίες για κάθε σχολείο.  Ακόμη, κάλεσε όποιο σχολείο ενδιαφέρεται, να συμμετέχει στον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο του νησιού, αναλαμβάνοντας τον στολισμό της γειτονιάς του.

Στη συνέχεια, ο κ. Σάββας Χριστοδούλου, ευχαρίστησε από την πλευρά τον κ. Παπαδομαρκάκη και τους διευθυντές των γυμνασίων και λυκείων για τη συνεργασία. Δήλωσε ότι η Δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή χρηματοδοτείται μέσω των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων κάθε τρίμηνο με έως και 120.000 ευρώ και τόνισε ότι το ποσό της χρηματοδότησης διατίθεται «αυτούσιο» στα σχολεία. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Χριστοδούλου, στόχος είναι να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των σχολείων, λειτουργικές και μη.

Για ένα άριστο επίπεδο συνεννόησης με την Δημοτική Αρχή και με τον  Αντιδήμαρχο κ. Στράτο Καρίκη και τον Αντιπρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Σάββα Χριστοδούλου έκανε λόγο ο κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης. Τόνισε ότι ο Δήμος Ρόδου είναι πάντα κοντά στα σχολεία ανταποκρινόμενος σε κάθε αίτημα και σε κάθε ανάγκη και εξέφρασε την απόλυτη του ικανοποίηση για την άψογη συνεργασία που υπάρχει τα τελευταία χρόνια, το αποτέλεσμα της οποίας είναι απτό, μετρήσιμο και ουσιαστικό.

Τέλος, οι διευθυντές εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους και συνεχάρησαν τη Δημοτική Αρχή για το έργο της στα σχολεία.

- Διαφήμιση -

 

Εκ του γραφείου τύπου

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.