Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
17.7 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΕκπαίδευσηΕυχαριστήριο μήνυμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου προς τους δωρητές του, τους κ.κ Marc-Rene...

Ευχαριστήριο μήνυμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου προς τους δωρητές του, τους κ.κ Marc-Rene and Manuela de Montalembert

- Διαφήμιση -

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου απέκτησε δύο ακόμα ευεργέτες δωρητές, τους Marc-Rene and Manuela de Montalembert!

Την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2022 ολοκληρώθηκε και τυπικά η δωρεά τους προς το Πανεπιστήμιο Αιγαίου μιας τριώροφης οικίας, με αυλή, που έχει ανεγερθεί επί οικοπέδου επιφανείας τετρακοσίων τριάντα ενός (431,00) τετραγωνικών μέτρων, στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου. Το συμβόλαιο της δωρεάς υπογράφτηκε από τους δύο δωρητές και την Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη, ενώπιον του συμβολαιογράφου Δ. Γιώρτσου, του δικηγόρου των δωρητών Ι. Βρούχο και τον Καθηγητή Φραγκίσκο Καλαβάση, ο οποίος είχε αρχικά μεταφέρει προς την Πρυτάνισσα την προοπτική της δωρεάς αυτής. Μιας δωρεάς που, μετά από προσπάθειες δεκαετιών, ανοίγει επιτέλους και πάλι τις πόρτες της Παλιάς Πόλης στους ανθρώπους των Γραμμάτων και στο ένα Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα των νησιών μας που προωθεί τη γνώση, την έρευνα και την καινοτομία, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Ανταποκρινόμενοι με κοινωνική ευαισθησία και μέριμνα στις ανάγκες νέων ανθρώπων για εξασφάλιση στέγης για σπουδές και έρευνα στην ακαδημαϊκή μονάδα του Πανεπιστημίου μας στη Ρόδο, οι κ.κ. Marc-Rene and Manuela de Montalembert δώρισαν το εν λόγω οίκημα κατά υψηλή κυριότητα, έως την απόσβεση της επικαρπίας, με σκοπό τη δωρεά στέγαση νέων φοιτητών / φοιτητριών και ερευνητών / ερευνητριών, προερχόμενων από την Ελλάδα ή άλλες μεσογειακές χώρες, που χρήζουν οικονομικής βοήθειας.

Με την πράξη τους αυτή οι Marc-Rene and Manuela de Montalembert έμπρακτα εκφράζουν την αγάπη και την ενεργή υποστήριξή τους στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τους ανθρώπους του και  αποδεικνύουν ότι οι διαχρονικές αξίες της ανιδιοτελούς προσφοράς προς την Επιστήμη και την παραγωγή νέας Γνώσης δεν έχουν χαθεί, προβάλλοντας, ευελπιστούμε, ένα παράδειγμα προς μίμηση και από άλλους ιδιώτες και τοπικούς και κρατικούς φορείς.

- Διαφήμιση -

Η Πρυτάνισσα παράλληλα με τις θερμές ευχαριστίες της, διαβεβαίωσε ότι η δωρεά αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική στην προσπάθεια ποιοτικής αναβάθμισης της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους φοιτητές και στις φοιτήτριες και νέους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Αρχιπελάγους και ότι θα αξιοποιηθεί στο μέγιστο δυνατό και με το βέλτιστο τρόπο.

 

Ρόδος 19/12/2022

Η Πρυτάνισσα,

Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη

 

- Διαφήμιση -

Απάντηση

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα

Επόμενες εκδηλώσεις