Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
20.5 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΔωδεκάνησαΙωάννης Παππάς: Oυσιαστική ενίσχυση, η επέκταση εφαρμογής του Μεταφορικού Ισοδύναμου Καυσίμων

Ιωάννης Παππάς: Oυσιαστική ενίσχυση, η επέκταση εφαρμογής του Μεταφορικού Ισοδύναμου Καυσίμων

- Διαφήμιση -

Η επέκταση της εφαρμογής του μεταφορικού ισοδύναμου καυσίμων, αποτελεί ουσιαστική ενίσχυση για τα νησιά μας και κινείται στην κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων που δημιουργεί η νησιωτικότητα.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής υλοποιούνται δράσεις στο πλαίσιο της στρατηγικής για την «Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική στο νησιωτικό χώρο», όπως έχουν τεθεί με τους ν.4770/2021 και ν.4832/2021. Σταθερό μέτρο προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της νησιωτικότητας, της μείωσης των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων, τη συγκράτηση και συνοχή του πληθυσμού στα νησιά, αποτελεί η εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου.

Σε συνέχεια των ενεργειών για τον εξορθολογισμό του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδυνάμου και την αναβάθμισή του, ανακοινώνεται η εφαρμογή, στο σκέλος των καυσίμων, πλέον και στα ακόλουθα νησιά των Δωδεκανήσων: Κάλυμνο, Κίναρο, Λέβιθα,, Τέλενδο και Ψέριμο.

Η έναρξη της εφαρμογής αυτής ξεκίνησε στις 07/12/2022 όπως προβλέπεται στο ΦΕΚ Β’ 5657/07/11/2022.

- Διαφήμιση -

Η επέκταση στο σύνολο των μικρών νησιών της Ελλάδας, καθώς και η προσθήκη της Λήμνου και της Καλύμνου στο μέτρο του Μεταφορικού Ισοδυνάμου των Καυσίμων αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην άρση των ανισοτήτων και στην πρόσθετη ανακούφιση για πολίτες και επιχειρήσεις των νησιών αυτών για την αντιμετώπιση των αυξημένων τιμών των καυσίμων. Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και το Υπουργείο Οικονομικών συνεργάζεται για τη στοχευμένη υλοποίηση του μέτρου.

- Διαφήμιση -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα