Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
21 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΚοινωνίαTάμα Ταϊγανίδη: Μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ)

Tάμα Ταϊγανίδη: Μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ)

- Διαφήμιση -

Η οργανωτική επιτροπή για το τάμα του Χαράλαμπου Ταϊγανίδη, που κολύμπησε από τη Ρόδο μέχρι την Ιερά Μονή του Πανορμίτη, ανακοινώνει τα εξής, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία. Αναλυτικά: «Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως  Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ). Η ημέρα αυτή γιορτάζεται παγκοσμίως, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση και προώθηση της κατανόησης σε θέματα αναπηρίας και την κοινωνική κινητοποίηση για την ένταξη των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής.

Πλησιάζοντας σε αυτή την ημέρα η σκέψη μας συνοδεύει τους φίλους που γνωρίζουμε εδώ στη Ρόδο από τον Σύλλογο ΑΜΕΑ αλλά και τους φίλους που γνωρίσαμε με αφορμή το εγχείρημα-τάμα του Χαράλαμπου Ταϊγανίδη. Μιλήσαμε με τον κ. Γεώργιο Καπελλάκη Πρόεδρο της Παραολυμπιακής Επιτροπής Ελλάδας για τον αγώνα που δίνουν καθημερινά οι αθλητές ώστε να μπορούν να αγωνίζονται με τις ελάχιστες υποδομές που υπάρχουν στην χώρα μας για ΑΜΕΑ. Ζήσαμε από κοντά το αθλητικό άλμα και την δύναμη ψυχής του Παραολυμπιονίκη Χαράλαμπου Ταϊγανίδη ώστε να κατακτήσει τον στόχο του.

Γνωρίσαμε τις δυσκολίες μετακίνησης  τις ημέρες αυτές  του  γενικού  γραμματέα  του συλλόγου «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδας-Greek Guide Dogs» Χρήστου Κορομηλά και της  Άννας Μπάλαν, οι οποίοι συνοδευόμενοι από σκύλο- οδηγό  καθημερινά δίνουν  τον αγώνα της ζωής για τα αυτονόητα.

Θέλουμε να  αναφερθούμε ιδιαίτερα και στον αγώνα που δίνει ο σύλλογος ατόμων επαρχίας Ρόδου ΑΜΕΑ Ρόδου ώστε να είναι δίπλα στους πολίτες με κινητικά προβλήματα. Με τον ίδιο τρόπο και με αγάπη συμπαραστάθηκε και στους εκλεκτούς φίλους του Χαράλαμπου Ταϊγανίδη  οι οποίοι ήρθαν στη Ρόδο της ημέρες του κολυμβητικού εγχειρήματος. Ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο ΑΜΕΑ ΡΟΔΟΥ για την βοήθεια του και ειδικότερα τον πρόεδρο Παναγιώτη Φωνιαδάκη και τα μέλη του Δ.Σ Φώτη Γερόλυμο και Φάνη Γαλιάτσο. Υποσχόμαστε να είμαστε δίπλα τους όπου μας χρειαστούν.

- Διαφήμιση -

Μεγάλα τα μηνύματα και τα μαθήματα που πήραμε όλοι μας απ’ αυτές τις συναντήσεις δημιουργώντας σχέσεις ζωής. Η φετινή 3η Δεκέμβρη, ας γίνει η αφορμή για την αρχή ενός πανελλαδικού πανανθρώπινου αγώνα για την προστασία της κοινωνικής αξιοπρέπειας όλων και  για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους  με σκοπό  την κοινωνική ισότητα.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα