Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
21.9 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΟικονομίαΛεπτομέρειες για το Εθνικό Θέατρο έδωσε ο υπεύθυνος Τύπου της Περιφέρειας Γιώργος...

Λεπτομέρειες για το Εθνικό Θέατρο έδωσε ο υπεύθυνος Τύπου της Περιφέρειας Γιώργος Υψηλάντης

- Διαφήμιση -
Το Εθνικό Θέατρο Ρόδου είναι το πρώτο έργο που θα δημοπρατήσουμε στη νέα χρονιά, δήλωσε το πρωί ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.
Χθες το μεσημέρι ο υπεύθυνος Τύπου της Περιφέρειας Γιώργος Υψηλάντης κάλεσε τους τοπικούς δημοσιογράφους και σε συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε λεπτομέρειες για το έργο που για τον τόπο μας ήταν όνειρο δεκαετιών.
“Το έργο έχει συνολικό αρχικό εκτιμώμενο προϋπολογισμό 17.235.000,00€, χρηματοδοτείται με το ποσό των 16.800.000,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με το ποσό των 400.000,00€ από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και με το ποσό των 35.000,00€ από τον Δήμο Ρόδου.
Το έργο αφορά στην ολοκλήρωση των μελετών εφαρμογής και την εκτέλεση όλων των εργασιών (οικοδομικών, ηλεκτρομηχανολογικών κ.λ.π.) για την πλήρη αποκατάσταση του Μνημείου, ώστε να είναι έτοιμο για λειτουργία ως κέντρο πολιτισμού, ανοικτό για το κοινό, με αίθουσες θεάτρου (λυρικού και πρόζας), χορού και μουσικής, αίθουσες μόνιμων και περιοδικών εκθέσεων, χώρους πολλαπλών χρήσεων, πωλητήριο και χώρο αναψυχής σύμφωνα με τις εγκεκριμένες οριστικές μελέτες”.
Είμαστε βέβαιοι, κατέληξε ο κ. Υψηλάντης ότι με αυτήν την ολοκληρωμένη παρέμβαση, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, θα παραδώσει -εντός του προβλεπόμενου χρόνου- στη Ρόδο,
ένα από τα πιο πολύτιμα πετράδια που στολίζουν το στέμμα της. Και δεν μιλάμε για ένα οποιοδήποτε έργο, αλλά για ένα έργο πολύπλοκο, με υψηλές τεχνικές και κατασκευαστικές απαιτήσεις και λεπτομέρειες.”
- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα