Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
26.6 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΚοινωνίαΈμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας

Έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας

- Διαφήμιση -

Εμπρός στην ανείπωτη καταστροφή που προκάλεσαν οι πρόσφατοι σεισμοί, οφείλουμε να παραμερίσουμε το δέος μας εμπρός στις ανθρώπινες απώλειες και στον πόνο που βιώνουν οι γειτονικοί μας λαοί και να ενεργοποιήσουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στον Τουρκικό και Συριακό λαό. Το μέγεθος της καταστροφής, οι τεράστιες άμεσες και βραχυπρόθεσμες ανάγκες των σεισμόπληκτων απαιτούν κατεπείγουσες, καλά σχεδιασμένες μεγάλης έκτασης δράσεις.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου αγόρασε είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία παρέδωσε στη Γραμματεία του Τμήματος Κοινωνιολογίας στη Λέσβο για να μεταφερθούν στη συνέχεια στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου και να ταξιδέψουν μαζί με ομάδες ανθρωπιστικής βοήθειας (Ερυθρό Σταυρό, Διασώστικές ομάδες Λέσβου) ακτοπλοϊκώς στην Τουρκία την ερχόμενη Παρασκευή.

Ταυτόχρονα, ζητάμε να αρθεί το εμπάργκο που πλήττει τον Συριακό λαό, ο οποίος δίνει μάχη για την επιβίωση με χιλιάδες νεκρούς από τον σεισμό, και απαιτούμε να αρθούν άμεσα όλα τα εμπόδια στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους λαούς.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.