Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
28.8 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΕκπαίδευσηΦιλόδοξο το φετινό πρόγραμμα του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης

Φιλόδοξο το φετινό πρόγραμμα του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης

- Διαφήμιση -

Φιλόδοξο προδιαγράφεται το φετινό πρόγραμμα του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου, τόσο σε δράσεις, εκδηλώσεις, εκθέσεις κ.λπ. όσο και σε κτιριακές παρεμβάσεις. Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες, ο πρόεδρος του Μουσείου, κ. Σέργιος Αϊβάζης, ο οποίος προέβη σε εκτενή ενημέρωση.
«Με το νέο έτος, ξεκινήσαμε δυναμικά τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, και καθημερινά, 10-12 το πρωί, το Μουσείο κατακλύζεται από παιδιά τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη εφτά διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο μας κι έτσι, όλα τα σχολεία, κατόπιν πρόσκλησης έχουμε αυξήσει κατακόρυφα την προσέλευση των παιδιών. Νομίζω ότι είναι μια πετυχημένη δράση με τους μαθητές αλλά και με τα παιδιά των νηπιαγωγείων κα παιδικών σταθμών!», όπως ανέφερε.

Ο προγραμματισμός για το 2022

Σύμφωνα με τον κ. Αϊβάζη, μέσα στον Μάρτιο θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο η μεγάλη έκθεση του Συλλόγου Εικαστικών Δωδεκανήσου –η οποία δεν είχε γίνει εδώ και δύο χρόνια λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Η έκθεση του Συλλόγου Εικαστικών Δωδεκανήσου θα γίνει στη νέα πτέρυγα του Μουσείου, με διάρκεια ενός μήνα.

- Διαφήμιση -

Εκ παραλλήλου, θα μεταφερθεί η έκθεση για τα κεραμεικά ‘Ιζνίκ’ στο Συσσίτιο όπου θα παραμείνει καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου μέχρι και το τέλος του προσεχούς Οκτώβρη.

Επίσης, θα προχωρήσουν μια σειρά από προβολές ταινιών στο μικρό θεατράκι του Μουσείο με την συμβολή του Δήμου Αθηναίων».

Με μεγάλο ενδιαφέρον τον προσεχή Ιούνιο, αναμένεται στην Ρόδο η έκθεση του Ιδρύματος Ζογγολόπουλου, η οποία φιλοξενείται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

«Θα έρθουν γλυπτά του Ζογγολόπουλου, ύψους τεσσάρων και πέντε μέτρων που θα φιλοξενηθούν στη νέα πτέρυγα του Νεστοριδείου Μελάθρου.

Επίσης, υπάρχει ενδιαφέρον να μεταφερθεί μια μεγάλη έκθεση φωτογραφίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως καθώς και μια παράλληλη έκθεση (επίσης του Οικουμενικού Πατριαρχείου) με θέμα το περιβάλλον», είπε ο κ. Αϊβάζης.

Άλλες δράσεις αφορούν στο πωλητήριο που υπάρχει στο Μουσείο με διάφορα προϊόντα καθώς επίσης και η επίσημη πρόσκληση κατάθεσης προτάσεων για το καφέ, που θα γίνει στη νέα πτέρυγα του Νεστοριδείου Μελάθρου –ο χώρος υπάρχει ήδη.

- Διαφήμιση -

Να σημειωθεί ότι στο κεντρικό κτίριο του Μουσείου προετοιμάζεται ένας χώρος για την ανάδειξη των προσωπικών αντικειμένων της μεγάλης δωρήτριας (αείμνηστης) Πάολας Νεστορίδου. «Θα συλλέξουμε πολύ υλικό για να αναδειχθεί το έργο της δωρήτριας, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Πάολας και Ιωάννη Νεστορίδη», ανέφερε.

Σχετικά με τα άλλα κτήρια, στη Δημοτική Πινακοθήκη (στην Πλατεία Σύμης) οι εργασίες θα συνεχιστούν και φέτος –δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες πέραν του γεγονότος όπως έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος, ενώ το Συσσίτιο στην Μεσαιωνική Πόλη θα λειτουργήσει όπως και πέρσι.

Τέλος, το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου ετοιμάζει μια έκθεση στην Ιταλία, στη γενέτειρα πόλη του καλλιτέχνη ‘Άφρο’ όπου τα τέσσερα έργα τέχνης που υπήρχαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, θα μεταφερθούν στο Αρέτζο –Τοσκάνη. «Είμαστε σε επικοινωνία με τον εκεί Δήμο και θα το προχωρήσουμε για τον προσεχή Μάιο…», υπογράμμισε ο κ. Αϊβάζης.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα