Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
22.5 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΚοινωνίαΣυμμετοχή του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο στο διεθνές συνέδριο «Security and...

Συμμετοχή του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο στο διεθνές συνέδριο «Security and Civil Society conference 2023» στην Εσθονία

- Διαφήμιση -

Το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο συμμετείχε στο Security & Civil Society Conference 2023 ένα τριήμερο συνέδριο (3-5 Φεβρουαρίου 2023) στη Νάρβα της Εσθονίας, που περιελάμβανε υψηλού επιπέδου συζητήσεις, εργαστήρια με στόχο την ανάπτυξη των φορέων της κοινωνίας των πολιτών και την ευαισθητοποίηση των διεθνών stakeholders. Του συνεδρίου προηγήθηκε προπαρασκευαστική ημέρα στο Ταλίν με επισκέψεις σε Κυβερνητικούς Θεσμούς της Εσθονίας και στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Εσθονία.

Στο συνέδριο συμμετείχε εκ μέρους του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο, ο πρόεδρός του, Πολιτικός Επιστήμων-Διεθνολόγος, Μιχάλης Καβουκλής. Την Ελλάδα, μετά από πρόταση του Σπιτιού, εκπροσώπησαν επίσης ο Στέφανος Βαλλιανάτος, Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και Επικεφαλής του Ελληνικού Δικτύου του Ιδρύματος Anna Lindh, και ο καθηγητής Δημήτριος Τριανταφύλλου, από το Πανεπιστήμιο Kadir-Has στην Κωνσταντινούπουλη.

Με αφορμή το νέο γεωπολιτικό σκηνικό που ακολουθεί την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, το συνέδριο εστίαζε σε τρεις πυλώνες: την Ευρωπαϊκή Προοπτική της Ουκρανίας και της Μολδαβίας, την περαιτέρω επέκταση του ΝΑΤΟ στις Βόρειες και Βαλτικές Χώρες καθώς και τα νέα δεδομένα ασφάλειας στη Μεσόγειο. Σε όλα κοινός παρανομαστής ο ρόλος της Κοινωνίας των Πολιτών στην επίτευξη της ειρήνης και η σημασία του διαπολιτισμικού διαλόγου στην επούλωση των τραυμάτων στις αντίστοιχες κοινωνίας.

Οι φορείς που συμμετείχαν: κρατικοί και κοινοτικοί οργανισμοί, φορείς της κοινωνίας των πολιτών, ακτιβιστές, επιστήμονες, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι και νέοι από πολλαπλές χώρες του ΕυρωΜεσογειακού χώρου, συνήλθαν με τελικό σκοπό την υιοθέτηση της Διακήρυξης της Νάρβα, η οποία θα αποσταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σε δεκάδες άλλα σχετικά με το θέμα διεθνή φόρα, δίκτυα και διεθνείς οργανισμούς. Τη διαδικασία διεύθυνε ο Τυνήσιος πρέσβης ε.τ., Hatel Atallah.

- Διαφήμιση -

Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε από μία ομάδα διεθνών εταίρων από 10 χώρες. Χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του Εσθονικού Ταμείου Ανάπτυξης. Υποστήριξη έλαβε επίσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Βρετανικό Συμβούλιο, το Γραφείου του Βόρειου Συμβουλίου στην Εσθονία, το Εσθονικό Εθνικό Ίδρυμα για την Κοινωνία των Πολιτών και το δίκτυο Green Habito.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.