Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
25.8 C
Rhodes
Αρχικήrhodes.onlineη Ρόδος μουΓιώργος Χατζημάρκος: Η Ρόδος Μου

Γιώργος Χατζημάρκος: Η Ρόδος Μου

- Διαφήμιση -

Γιώργος Χατζημάρκος, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Για μένα η Ρόδος είναι αφετηρία και προορισμός. Είναι ο τόπος που είδα το φως της ζωής, το νησί των παιδικών και εφηβικών χρόνων, της ενηλικίωσης, της σταδιοδρομίας, της οικογένειας. Όλα στη ζωή μου είναι Ρόδος. Είναι στο DNA μου. Όπως είναι και στην ψυχή μου. Με όλα αυτά που την κάνουν μοναδική. Το φυσικό πλούτο της, την ιστορία της, την παράδοσή της, τον πολιτισμό της και πάνω απ’ όλα τους ανθρώπους της.

Όταν αγαπάς πολύ θέλεις να δώσεις το είναι σου. Αυτό υπήρξε και το κίνητρο της ενασχόλησής μου με την πολιτική. Έβλεπα τη Ρόδο να μένει πίσω, να χάνει ευκαιρίες. Αυτό με πλήγωνε σαν Ροδίτη.

Κάθε Ροδίτισσα και κάθε Ροδίτης έχει στο νου και στην καρδιά του τη δική του Ρόδο. Κι όλοι έχουμε ιδέες και όνειρα για να κάνουμε ακόμη πιο γόνιμη τη ζωή στο νησί μας. Έτσι το πήρα προσωπικά και μπήκα στην πολιτική αρένα. Ένιωσα την οφειλή της ευθύνης να ακουμπάει στον ώμο μου με ένα τρόπο απόλυτα δεσμευτικό. Και δεν σας κρύβω πως αυτό ακριβώς το συναίσθημα με κατακλύζει από το πρώτο δευτερόλεπτο που ανέλαβα το τιμόνι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου μέχρι και σήμερα.

- Διαφήμιση -

Ευθύνη αλλά και περηφάνια. Γιατί μέρα – μέρα κερδίζουμε το μέλλον. Το κερδίζουμε σε διαρκή αντιπαράθεση με τη μιζέρια, με την απραξία, με την οπισθοδρόμηση, με τον ωχαδερφισμό. Με πολιτικές που επεφύλαξαν για τον τόπο μας τα λίγα, τα μέτρια, τα πρόχειρα, στερώντας για χρόνια από τους Ροδίτες ευκαιρίες ζωής που τους άξιζαν και μπορούσαν να έχουν.

Είμαι λοιπόν περήφανος γιατί αλλάξαμε τα δεδομένα. Δεν αφήσαμε καμιά εκκρεμότητα στο συρτάρι, κανένα πρόβλημα ξεχασμένο στο ράφι. Από το Φράγμα Γαδουρά και τη Γέφυρα της Κρεμαστής μέχρι το Εθνικό μας Θέατρο. Κλείσαμε όλη την ατζέντα που ταλάνισε για δεκαετίες το νησί κι ανοίξαμε το βήμα για να πάμε να συναντήσουμε το μέλλον. Το μέλλον δεν το περιμένουμε. Πάμε και το συναντάμε. Πάμε και το διαμορφώνουμε. Πάμε και το κερδίζουμε. Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα και με το «THE RHODES CO–LAB. SUSTAINABLE DESTINATION». Η Ρόδος μεταμορφώνεται σε ένα ζωντανό εργαστήριο που θα δώσει απαντήσεις στα πιο κρίσιμα ερωτήματα για όλο τον πλανήτη. Μπορούμε να έχουμε
ένα βιώσιμο μέλλον για όλους; Μπορούμε να συμφιλιώσουμε την ανάπτυξη με τη βιωσιμότητα; Μπορούμε να εγγυηθούμε στις επόμενες γενιές πως θα μπορούν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα; Υπάρχουν στιγμές στη ζωή όπου αξίζει το σχέδιο να ξεπερνά την όποια «δεύτερη σκέψη» και η ανασφάλεια του προβληματισμού να αντικαθίσταται από την αποφασιστικότητα της τόλμης. Υπάρχουν στιγμές που δεν επιτρέπονται εκπτώσεις στην προσπάθεια. Όταν νιώθεις πως αν μπορείς να το ονειρευτείς, τότε μπορείς και να το κάνεις.
Γι’ αυτό και στο «Μπορούμε» δεν μπαίνει ερωτηματικό. Μόνο θαυμαστικό. Μπορούμε Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή για το νησί μας. Με ισχυρούς συμμάχους παγκόσμιους ηγέτες όπως η TUI και η CISCO. Με έμπρακτα εκφρασμένο το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και όλων των Υπουργών της κυβέρνησης. Με τη συνεργασία του Δήμου Ρόδου και όλων των φορέων του νησιού. Η Ρόδος αναλαμβάνει ρόλο πρωταγωνιστή και οδηγού σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο στόχος είναι καθαρός και μας δεσμεύει όλους: Η Ρόδος, πρώτος βιώσιμος τουριστικός προορισμός παγκοσμίως. Το είπαμε πριν ένα χρόνο, το υλοποιούμε σήμερα. Κάνουμε αυτό που οι Ροδίτες ξέρουμε να κάνουμε πολύ καλά πάντα. Να είμαστε πρώτοι! Να κάνουμε τη διαφορά. Να προχωράμε μπροστά, ανοίγοντας εμείς το δρόμο. Η Ρόδος υπήρξε σταυροδρόμι πολιτισμών, γνώσεων, εμπειριών. Το ίδιο κάνουμε και σήμερα. Ενώνουμε δυνάμεις απ’ όλο τον κόσμο για να απαντήσουμε στο κρισιμότερο διακύβευμα της ανθρωπότητας, τη βιώσιμη ανάπτυξη. Κι αν κάποτε δέσποζε στο λιμάνι της
ο Κολοσσός ως φωτεινός σηματωρός, σήμερα αποφασίζουμε να φέρουμε σε πέρας ένα κολοσσιαίο έργο για να κερδίσουμε το φωτεινό μέλλον ενός βιώσιμου κόσμου. Φάρος διαχρονικά. Ελπίδας κι αισιοδοξίας για τον άνθρωπο και τις δυνατότητές του. Σίγουρα είναι τεράστια η ευθύνη να παίρνουμε πάνω μας ένα παγκόσμιο στοίχημα. Αλλά είναι και πολύ μεγάλη τιμή πως το εμπιστεύονται σε μας. Γι’ αυτό και θα το πάμε μέχρι τέλος. Μέχρι να αποδείξουμε γι’ άλλη μια φορά πως η Ρόδος γεννάει μόνον νικητές.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.