Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
22.7 C
Rhodes
Αρχικήrhodes.onlineΑρθρογραφίαΌχι στην πικροποίηση ! Ναι στην αγάπη!

Όχι στην πικροποίηση ! Ναι στην αγάπη!

- Διαφήμιση -

Γράφει η Ραφαέλικα Γεωργαλλή, 
Συγγραφέας, Εκπαιδευτικός

Σε μια εποχή που οι γυναικοκτονίες αυξάνονται διαρκώς η «Ζαχαρωτούλα που πικροποιήθηκε» ήρθε για να «μιλήσει» στα παιδιά σε γλώσσα παραμυθένια για την πικροποίηση (κακοποίηση), η οποία οδηγεί πολλές φορές σε μια ζαχαρωτοκτονία (γυναικοκτονία).

Είναι όμορφα τα παραμύθια με πρίγκιπες, αλλά ποτέ κανένας δε ρώτησε τις πριγκίπισσες τι συμβαίνει όταν κλείνει η πόρτα του επιβλητικού παλατιού. Ζήσαν αυτοί καλά; Ή μήπως όχι; Η αγάπη εκφράζεται με γλυκά λόγια και όμορφες πράξεις. Η Ζαχαρωτούλα δεν το διδάχθηκε αυτό, με αποτέλεσμα να θεωρήσει, ότι κάποιος που της φέρεται άσχημα την αγαπά. Κανένα κορίτσι δεν πρέπει να μάθει να δικαιολογεί τον σύντροφο της. Η Ζαχαρωτούλα έλεγε «Γλειφιτζόυρι λεμόνι είναι δικαιούται να θυμώσει», όπως πολλά κορίτσια ακούνε «Άντρας είναι δικαιούται να πει και μια κουβέντα παραπάνω».

ΟΧΙ. ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ!

- Διαφήμιση -

Όλες οι Ζαχαρωτούλες αυτού του κόσμου αξίζουν μόνο γλυκά λόγια και όμορφες πράξεις.

Όχι στην Πικροποίηση! Ναι στην Αγάπη!

Η «Ζαχαρωτούλα που πρικροποιήθηκε» της συγγραφέως Ραφαέλικας Γεωργαλλή σε εικονογράφηση Σάββα Συρόπουλου περιλαμβάνει εκπαιδευτικές δραστηριότητες από την εκπαιδευτικό Σέβα Γεωργαλλή και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις mgk.advertising.

Το παραμύθι τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων.

Προμηθευθείτε το παραμύθι εδώ

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.