Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
21.9 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΔωδεκάνησαΤα νησιά μας αξίζουν ασφαλείς και αξιόπλοες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Τα νησιά μας αξίζουν ασφαλείς και αξιόπλοες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

- Διαφήμιση -

Για ακόμη μια φορά τα νησιά μας βιώνουν την ανασφάλεια για την ακτοπλοϊκή τους σύνδεση. Και ενώ είναι εύλογη η ευαισθητοποίηση για αξιόπλοες και πιστοποιημένες ως προς την ασφάλειά τους ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, μετά και το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, η πρόσφατη κρίση που δημιουργήθηκε με την «απομάκρυνση» του πλοίου Νήσος Κάλυμνος από την εν λόγω γραμμή αποδεικνύουν ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας συνεχίζει να παίζει με τις τύχες των νησιών και των νησιωτών.

Η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να μας απαντήσει: Ποιο οχηματαγωγό πλοίο θα αντικαταστήσει την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Καλύμνου, των Λειψών, της Αστυπάλαιας και του Αγαθονησίου; Με πόσα δρομολόγια θα εξυπηρετείται η Αστυπάλαια; Πόσο γρήγορα θα αποκατασταθεί η σύνδεση των νησιών; Για την όποια λύση προτείνεται, έχουν εξεταστεί οι τοπικές ιδιαιτερότητες των λιμανιών των μικρών νησιών της περιοχής μας; Ποιο το μέλλον της τοπικής εταιρείας λαϊκής βάσης ΑΝΕΚ; Πώς εξασφαλίζεται η βιωσιμότητά της;

Οι πολιτικές απαξίωσης των νησιών δεν μπορούν να συνεχιστούν. Η παραμονή της ΝΔ στην διακυβέρνηση της χώρας θέτει σε κίνδυνο την ανάπτυξη των νησιών και την ομαλή συνέχιση της διασύνδεσής τους. Η Νησιωτικότητα χρειάζεται άμεσες λύσεις, πρωτοβουλίες και καθημερινή μέριμνα προς όφελος των πραγματικών καθημερινών αναγκών των νησιών.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα