Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
16.6 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΚοινωνίαΑπό τις Πρέσπες του Αιγαίου μέχρι τον Έβρο.

Από τις Πρέσπες του Αιγαίου μέχρι τον Έβρο.

- Διαφήμιση -

Άρθρο μου στην Απογευματινή της Κυριακής

Πίστευα πάντα και συνεχίζω να πιστεύω ότι στα εθνικά θέματα δεν χωράει το μικροπολιτικό συμφέρον και οι κινήσεις εντυπωσιασμού. Πρόκειται για ζητήματα ιδιαίτερα, ευαίσθητα και ζωτικά που απαιτούν και διαφορετικούς χειρισμούς. Και αυτή είναι η απτή πραγματικότητα. Στα εθνικά θέματα απαιτείται σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα. Η εθνική γραμμή είναι σαφής και απαραβίαστη.
Δυστυχώς όμως όχι πάντα όπως απέδειξε και συνεχίζει να αποδεικνύει η αξιωματική αντιπολίτευση και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο. Και αυτό είναι το πλέον επικίνδυνο. Γιατί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου τα κόμματα βάζουν τα «καλά» τους προκειμένου να μην προκαλέσουν αρνητική δημοσιότητα.
Δυσκολεύομαι ωστόσο να πιστέψω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να προκαλέσει αρνητική δημοσιότητα οπότε συμπεραίνει κανείς ότι αυτά είναι τα «καλά» του; Ποια ακριβώς;
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιο εισηγήθηκε τροπολογία που προέρχεται από την Ευρωομάδα της Αριστεράς και προτείνει να σταματήσει η χρηματοδότηση φρακτών στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για μια πρόταση, που μεταξύ άλλων έχει ως προφανή στόχο να επηρεάσει και τον φράχτη του Έβρου και την επέκτασή του. Ο ίδιος μάλιστα νιώθει ιδιαίτερα περήφανος για την πρόταση αυτή και τη διαφημίζει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.
Είναι η επέκταση του φράχτη που προστάτεψε την Ελλάδα από την προσχεδιασμένη εισβολή χιλιάδων λαθρομεταναστών τον Μάρτιο του 2020. Είναι ο φράχτης για τον οποίο ο Νίκος Φίλης σε σχετική ερώτηση είπε πως δεν γνωρίζει «ποια είναι τα σχέδια από εδώ και μπρος» αφού όμως νωρίτερα για τη στάση που θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα του μεταναστευτικού σε περίπτωση που αναλάβει τα ηνία της χώρας, ανέφερε: «Θα εφαρμοστεί το Διεθνές Δίκαιο. Αυτό σημαίνει ότι βεβαίως θα πρέπει να διασφαλίζεις τα σύνορά σου, αλλά με τη δυνατότητα όποιος έρχεται ικέτης στα σύνορα να μπορεί να εξετάζεται η περίπτωσή του και όχι να γίνονται επαναπροωθήσεις με κόστος ζωών». Ο Νίκος Φίλης βέβαια είναι εκείνος που θεωρεί ότι η συμφωνία των Πρεσπών ήταν τόσο καλή που πρέπει να την έχουμε και οδηγό για το μέλλον και σημείωσε σε άλλη συνέντευξη πως «πρέπει να χαραχτεί μια καινούρια πολιτική, που την έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, στο πρότυπο της Συμφωνίας των Πρεσπών».
Δεν περίμενε βέβαια κάποιος κάτι υπεύθυνο από εκείνους που είχαν υιοθετήσει τον Αύγουστο του 2022 προπαγανδιστικά fake news της Τουρκίας σχετικά με νησίδα στον Έβρο και το περιστατικό με την «μικρή Μαρία», που φέρεται να απεβίωσε αβοήθητη από τσίμπημα σκορπιού, δεν συνέβη ποτέ. Ένα κόμμα που υιοθέτησε την προπαγάνδα της Άγκυρας και έκανε ρεζίλι την Ελλάδα. Είναι το ίδιο κόμμα που το 2015 διαφήμιζε τα ανοιχτά σύνορα και γέμισε λαθρομετανάστες τα νησιά μας.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα