Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023
23.2 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΕκπαίδευσηΠρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο Συνέδριο Διεθνών Σχέσεων MARE MEDITERRANEUM  Ι

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο Συνέδριο Διεθνών Σχέσεων MARE MEDITERRANEUM  Ι

- Διαφήμιση -

Το Κέντρο Ανάλυσης Μεσανατολικής Πολιτικής (ΚΕ.Α.Με.Π.) του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (ΙΔΟΣ) διοργανώνει Συνέδριο με Θέμα:

«Η Μεσόγειος  και ο αραβο – περσικός Κόλπος στην σκιά του ρωσο-ουκρανικού πολέμου: οι γενικότερες επιπτώσεις  του πολέμου και οι περιθωριοποιημένες περιφερειακές συγκρούσεις«

Ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος που άρχισε τον Φεβρουάριο του 2022, συνεχίζεται ακόμα, χωρίς να διαφαίνεται το τέλος του στο ορατό μέλλον. Ο πόλεμος αυτός, που μοιάζει να σηματοδοτεί μια νέα -και παρατεταμένη-  συγκρουσιακή εποχή στις σχέσεις της Δύσης με την Ρωσία –αλλά ίσως και με την Κίνα-  επέδρασε καταλυτικά στον δυτικό κόσμο, τείνοντας να μονοπωλήσει το διεθνές ενδιαφέρον.

Αυτό σημαίνει, όμως, ότι η Δύση επικεντρώνεται πρωτίστως στην προσπάθεια αντιμετώπισης της Ρωσίας και δείχνει ελάχιστο ενδιαφέρον για  περιφερειακές συγκρούσεις και κρίσεις, τα προβλήματα, καθώς και τις απειλές που αντιμετωπίζουν οι χώρες της Μεσογείου αλλά και του αραβο – περσικού Κόλπου. Ωστόσο, η κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές αυτές αφορά άμεσα τόσο την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και τις ΗΠΑ, τόσο από πλευράς ασφάλειας, έναντι συμμετρικών και ασύμμετρων απειλών, όσο και από πλευράς ενεργειακής ασφάλειας.

- Διαφήμιση -

Ως εκ τούτου, οι θεματικές του Συνεδρίου MARE MEDITERRANEUM  Ι, αναφέρονται:

Στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο

Στην πολιτική των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ έναντι της Ρωσίας

Στις σχέσεις ΕΕ – ΗΠΑ

Στην πολιτική της Κίνας

Σε ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας

- Διαφήμιση -

Στο ζήτημα των εξοπλισμών

Στον ρόλο της Τουρκίας

Στις περιφερειακές συγκρούσεις / κρίσεις στην Μεσόγειο και τον αραβο – περσικό Κόλπο

Στις μεταβολές που παρατηρούνται στις σχέσεις των χωρών των περιοχών αυτών

Στην εσωτερική και εξωτερική πολική  των χωρών της Μεσογείου και του αραβο – περσικού Κόλπου.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 26 και  27 Μαΐου 2023 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΙΔΟΣ, Πανεπιστημίου 16, Αθήνα.

- Διαφήμιση -

Οι ενδιαφερόμενοι / ενδιαφερόμενες μπορούν να στείλουν αιτήσεις συμμετοχής συμπληρώνοντας την ανάλογη φόρμα, που υπάρχει στην ιστοσελίδα  www.maremediterraneum.gr. Στην αίτηση θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται: ονοματεπώνυμο, ιδιότητα, τελικός τίτλος του θέματος της εισήγησης, καθώς και περίληψη έκτασης μέχρι διακόσιες πενήντα λέξεις. Στο Συνέδριο μπορούν να συμμετάσχουν επίσης μεταπτυχιακοί /ες φοιτητές και φοιτήτριες, υποψήφιοι /ες διδάκτορες και μεταδιδακτορικοί ερευνητές  ερευνήτριες, οι οποίοι /ες θα πρέπει να αναφέρουν τον κύκλος σπουδών τους, το Τμήμα και το ΑΕΙ προέλευσης τους.

Τα αρτιότερα κείμενα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΚΕ.Α.ΜΕ.Π. (Κέντρο Ανάλυσης Μεσανατολικής Πολιτικής), το οποίο και διοργανώνει το Συνέδριο.

Σημαντικές ημερομηνίες:

  • Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής: 15/03/2023 έως 20/04/2023.
  • Ανακοίνωση έγκρισης ή μη της αίτησης συμμετοχής: έως 05/05/2023
  • Διεξαγωγή Συνεδρίου: Αθήνα, 26 και 27 Μαΐου 2023

Με εγκάρδιους χαιρετισμούς,

Βιβή Κεφαλά

Καθηγήτρια Διεθνών σχέσεων στην  ευρύτερη Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική
Διευθύντρια ΚΕ.Α.ΜΕ.Π.

- Διαφήμιση -

Απάντηση

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα

Επόμενες εκδηλώσεις