Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
15.4 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΕκπαίδευσηΜέχρι την Παρασκευή 21 Ιουλίου οι αιτήσεις για τις υποτροφίες σε MEDITERRANEAN...

Μέχρι την Παρασκευή 21 Ιουλίου οι αιτήσεις για τις υποτροφίες σε MEDITERRANEAN COLLEGΕ & ΙΕΚ ΑΛΦΑ με τη συνεργασία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

- Διαφήμιση -

Την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023 και ώρα 11.00 π.μ. λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις  εννέα (9)  υποτροφίες διδάκτρων που χορηγούνται από το MEDITERRANEAN  COLLEGΕ (Aθήνας, Γλυφάδας και Θεσσαλονίκης) και το ΙΕΚ ΑΛΦΑ, (Αθήνας, Πειραιά, Γλυφάδας και Θεσσαλονίκης) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

 

Οι ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι είναι μόνιμοι κάτοικοι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους μαζί με τα σχετικά έγγραφα έως την ως άνω ημερομηνία και ώρα, στο Τμήμα Διά Βίου Μάθησης, Υποστήριξης της Εκπαίδευσης & Απασχόλησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο (Διεύθυνση: Γεωργίου Μαύρου 2 – Ζέφυρος, Κτίριο Δ.Ο.Υ. Ρόδου, 3ος όροφος, υπόψη κ. Χριστίνας Λόη),  με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

 1. Αυτοπροσώπως
 2. Ταχυδρομικά (στην παραπάνω διεύθυνση)
 3. Ηλεκτρονικά (hr.loi@rho.pnai.gov.gr)

 

- Διαφήμιση -

Για τη συμμετοχή των υποψηφίων απαιτείται η υποβολή των κάτωθι δικαιολογητικών:

α) Aίτηση για χορήγηση υποτροφίας (διαθέσιμη στην Ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου www.pnai.gov.gr στη διαδρομή YΠΟΤΡΟΦΙΕΣ).

β ) Απολυτήριο Λυκείου

γ) Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας

δ) Αντίγραφο του τελευταίου εκκαθαριστικού Εφορίας (Ε1) των γονέων ή του ίδιου του υποψηφίου.

 

- Διαφήμιση -

 

Συγκεκριμένα οι υποτροφίες δίδονται ως εξής :

 

 1. MEDITERRANEAN COLLEGE

 

 • ΤΕΣΣΕΡΙΣ υποτροφίες διδάκτρων για το α’ έτος σπουδών, στα προγράμματα Bachelor

Για τη συνέχιση των σπουδών με υποτροφία, οι υπότροφοι θα πρέπει να έχουν συνεχή φοίτηση και καλή επίδοση, με βαθμολογία έτους >60%. Στις υποτροφίες δεν περιλαμβάνονται τα ετήσια fees προς το Βρετανικό Πανεπιστήμιο και τα τέλη έκδοσης πτυχίου/αποφοίτησης.

 

- Διαφήμιση -

 

 1. ΙΕΚ ΑΛΦΑ

 

 • ΤΕΣΣΕΡΙΣ ετήσιες υποτροφίες διδάκτρων
 • ΜΙΑ πλήρης υποτροφία διδάκτρων

 

 

 1. II. OΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

 

 1. Οι υποτροφίες αφορούν αποκλειστικά στο ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

 

 1. Οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν οποιαδήποτε ειδικότητα/πρόγραμμα σπουδών τους ενδιαφέρει, μεταξύ των ειδικοτήτων και των προγραμμάτων

σπουδών που παρέχονται από τους φορείς: ΙΕΚ ΑΛΦΑ και Mediterranean College.

 

 1. Από τη διαδικασία αξιολόγησης και απόδοσης υποτροφιών εξαιρούνται ήδη εγγεγραμμένοι ή/ και ενεργοί σπουδαστές στους προαναφερθέντες εκπαιδευτικούς φορείς.

 

 1. Οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν να σπουδάσουν σε οποιοδήποτε παράρτημα των προαναφερθέντων φορέων τους εξυπηρετεί, σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα ή Θεσσαλονίκη.

 

 1. Από τις υποτροφίες για το ΙΕΚ ΑΛΦΑ, τέσσερις αφορούν στο 1ο έτος σπουδών και μία αφορά σε πλήρη, διετή φοίτηση.

 

 1. Οι υποτροφίες στο Mediterranean College αφορούν στο 1ο έτος σπουδών και για τη συνέχιση με υποτροφία, ο/η υπότροφος θα πρέπει να έχει συνεχή φοίτηση και ετήσια βαθμολογία πάνω από 60%.

 

 1. Για το Mediterranean College, τo ετήσιο κόστος των fees του συνεργαζόμενου βρετανικού πανεπιστημίου/φορέα πιστοποίησης, καθώς και τα τέλη έκδοσης πτυχίου/αποφοίτησης καλύπτονται αποκλειστικά από τον/την υπότροφο.

 

 1. Το Mediterranean College καλύπτει το τέλος αίτησης στα προγράμματα.

 

 1. Για την κατοχύρωση των υποτροφιών, οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τις ελάχιστες προϋποθέσεις εισαγωγής τους στο πρόγραμμα σπουδών της επιλογής τους.

 

 1. Οι προαναφερθέντες εκπαιδευτικοί φορείς διατηρούν το δικαίωμα να μην προσφέρουν κάποιο πρόγραμμα σπουδών, σε περίπτωση χαμηλής συμμετοχής. Σε αυτήν την περίπτωση, ο/η υπότροφος μπορεί να επιλέξει κάποιο άλλο πρόγραμμα.

 

 

Η ανάδειξη των υποτρόφων πραγματοποιείται με Απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με βάση κοινωνικοοικονομικά και ακαδημαϊκά κριτήρια (βαθμός απολυτηρίου Λυκείου).

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τους όρους και τις  προϋποθέσεις απόδοσης των υποτροφιών στην Ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  (www.pnai.gov.gr στη διαδρομή YΠΟΤΡΟΦΙΕΣ).

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα