Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
23.3 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΠολιτισμόςΕυρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023

- Διαφήμιση -

Η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, συμμετέχει στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023, με τίτλο «Πολιτιστική Κληρονομιά και Παράδοση: Μαρτυρίες του χθες στο σήμερα», που διοργανώνεται από  το  Συμβούλιο της Ευρώπης και το Υπουργείο Πολιτισμού με γενικό σύνθημα «Ευρώπη, μια κοινή κληρονομιά».

Την  Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου και το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023, το Φρούριο του Αγίου Νικολάου θα είναι επισκέψιμο, με πληροφοριακό υλικό, παρουσίαση της ψηφιακής “Rhodes Harbour Virtual Tour” και συνεχή προβολή βίντεο, για τα σχολεία, τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Ρόδου.

Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, στις 6:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί περιήγηση στο Φρούριο του Αγίου Νικολάου, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού κας Λίνας Μενδώνη. Στις 8:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί συναυλία βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ρόδου, με τίτλο «Άγιος Θαλασσινός».

Οι εκδηλώσεις για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023 πραγματοποιούνται στο Φρούριο του Αγίου Νικολάου με αφορμή την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης-ανάδειξης του μνημείου. Το Έργο «Επισκεψιμότητα και προβολή του Φρουρίου του Αγίου Νικολάου»  έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και υλοποιείται  από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.