Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
15.4 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΚοινωνίαΑπολογισμός του 7ου Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Δημιουργίας Ροδίων

Απολογισμός του 7ου Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Δημιουργίας Ροδίων

- Διαφήμιση -

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ!

Με τις εκδηλώσεις του ομίλου Ciné- Εκπαίδευση στις 4 και 5 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε το 7ο Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Δημιουργίας Ροδίων 2023.

Μέσα από τις πολυπληθείς εκδηλώσεις του που κάλυψαν σχεδόν όλο το φάσμα των τεχνών, παρουσιάσαμε την καλλιτεχνική δημιουργία του νησιού μας. Σ’ ένα καλοκαίρι δύσκολο που μας πλήγωσε αλλά δεν μας ακρωτηρίασε απαντήσαμε με μεγάλη συμμετοχή στις υψηλής αισθητικής εκδηλώσεις του Φεστιβάλ μας. Η εδραίωση του Φεστιβάλ ως ένα ετήσιο ραντεβού δημιουργίας μας γεμίζει χαρά και ικανοποίηση, αλλά και ευθύνη απέναντι στην ντόπια δημιουργία. Πέρα από τις εκδηλώσεις υψηλής αισθητικής και αξίας, η καθιέρωση του τιμώμενου προσώπου στο οποίο είναι αφιερωμένο κάθε χρόνο το Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Δημιουργίας Ροδίων, μας προτρέπει να θυμηθούμε, να μάθουμε και να τιμήσουμε τους μεγάλους  πνευματικούς δημιουργούς και καλλιτέχνες μας. Να πάρουμε την σκυτάλη! Την φετινή χρονιά το 7ο Φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στην σπουδαία μουσικό, βιολονίστρια και μαέστρο Ξένη Παπαχαλκίτου-Σακελλαρίδου- Έμνερ στην οποία οφείλουμε την δημιουργία της Μικτής Χορωδίας Ρόδου το 1962. Στο 8ο Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Δημιουργίας  2024, το επόμενο καλοκαίρι, θα τιμήσουμε το ζεύγος Κάσδαγλη για την εξαιρετική τους  προσφορά στον Πολιτισμό και την Ανθρωπιστική Δράση. Τον λογοτέχνη-συγγραφέα Νίκο Κάσδαγλη και την ποιήτρια Ρένα Αθανασιάδου – Κάσδαγλη.

- Διαφήμιση -

Ευχαριστούμε θερμά και από καρδιάς όλους τους συμμετέχοντες δημιουργούς, τους συνδιοργανωτές, χορηγούς, χορηγούς επικοινωνίας, τους εθελοντές που εξασφάλισαν την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ και κυρίως το πολυπληθές κοινό που μας τίμησε και υποστήριξε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις μας.

Καλή Αντάμωση το καλοκαίρι του 2024 , για να χαρούμε το 8ο Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Δημιουργίας Ροδίων.

Τάκης Βούης

Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ

- Διαφήμιση -

 

 

- Διαφήμιση -

Απάντηση

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα

Επόμενες εκδηλώσεις