Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024
18.8 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΔωδεκάνησαΣτην 1η θέση η Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου (ΑΝΔΩ) ΑΕ, στις κατανομές του...

Στην 1η θέση η Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου (ΑΝΔΩ) ΑΕ, στις κατανομές του νέου LEADER του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης

- Διαφήμιση -

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ (αρ. 6539/16-11-2023) η Υπουργική Απόφαση 2097/10-11-2023 με την οποία εγκρίνονται οι τοπικές στρατηγικές σε 50 περιοχές της Ελλάδας. Η πρόταση που υποβλήθηκε από την Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου (ΑΝΔΩ) ΑΕ εγκρίθηκε και κατανέμονται στην περιοχή μας 6.200.000€ – το υψηλότερο ποσό σε όλη την Ελλάδα – στο πλαίσιο του νέου LEADER του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, της προγραμματικής περιόδου 2023 – 2027.

Η διοίκηση και το προσωπικό της ΑΝΔΩ ευχαριστούν τους δεκάδες φορείς όλων των νησιών του νομού που συμμετείχαν στις διαβουλεύσεις και στην κατάρτιση της τοπικής στρατηγικής για την επόμενη προγραμματική περίοδο. Επίσης τους φορείς που συμμετέχουν στην Επιτροπή Διαχείρισης του Προγράμματος: την Περιφερειακή Ένωση Δήμων, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου, το Εμπορικό, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, την ΕΑΣΔ, τους Συλλόγους: ΑΜΕΑ, Προστασίας Περιβάλλοντος και τον Σύλλογο Αλιέων Καλύμνου.

Ευχαριστίες πρέπει να απευθύνουμε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη και στους υπηρεσιακούς παράγοντες, που επιβραβεύουν τη σταθερή, διαφανή και αποτελεσματική λειτουργία της εταιρείας μας σε μια δύσκολη συγκυρία, σε συνέχεια της οικολογικής καταστροφής από την πυρκαγιά του Ιουλίου.

Εντός των επόμενων μηνών, αναμένεται η έκδοση των Υπουργικών Αποφάσεων εφαρμογής του νέου προγράμματος ώστε να προετοιμαστούμε για την προκήρυξη προς τους υποψήφιους δικαιούχους μετά το πρώτο τρίμηνο του 2024.

- Διαφήμιση -

Άμεσα αναμένουμε και τα αποτελέσματα του προγράμματος LEADER Αλιείας για την επόμενη περίοδο 2023-2027.

- Διαφήμιση -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η νέα επιχειρηματική συνεταιριστική πρωτοβουλία μας είναι δυνητικά επιλέξιμη για το νέο πρόγραμμα επιδοτήσεων Leader 2023-2027, παρακολουθούμε τις εξελίξεις ως προν την έναρξη υποβολής αιτήσεων καθώς ενδιαφερόμαστε για την ένταξη μας σε αυτό!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα