Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
23.8 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΠαράδοση«Πολιτιστικό αντάμωμα των Ομοσπονδιών Πολιτισμού της Ρόδου»

«Πολιτιστικό αντάμωμα των Ομοσπονδιών Πολιτισμού της Ρόδου»

- Διαφήμιση -

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοινή εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Καλλιθέας από την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου και την Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Παροικιακών Συλλόγων Ρόδου. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε μια ευκαιρία για τα Μέλη μας να εκφράσουν την αφοσίωσή τους στην παράδοση και τη λαογραφία, γεμίζοντας με χρώματα από τις παραδοσιακές φορεσιές το κλειστό γήπεδο, αποτυπώνοντας έτσι την πλούσια παράδοση του τόπου μας και όλης της Ελλάδας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί αξιότιμοι προσκεκλημένοι, συμπεριλαμβανομένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ολύμπου κ. Κυρίλλου, του Βουλευτή και Κοσμήτορα της Βουλής κ. Υψηλάντη, της Βουλευτή κ. Ιατρίδη, του δημάρχου Ρόδου κ. Κολιάδη, του χωρικού αντιπεριφερειάρχου Δωδεκανήσου κ. Ευστράτιου, του αντιπεριφερειάρχου πολιτισμού κ. Μιχαλάκη, του αντιπεριφερειάρχου βιομηχανίας, ενέργειας και φυσικών πόρων κ. Διακογεωργίου, της πρόεδρου της Ενεργειακής Α.Ε. της Περιφέρειας κ. Αντωνιάδη, της αντιδημάρχου Πεταλούδων κ. Παπαγεωργίου, του δημοτικού σύμβουλου κ. Φλεβάρη, του μέλους του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων και αντιδημάρχου πολιτισμού- τουρισμού κ. Τόππου. Επιστολές έστειλαν ο υφυπουργός ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής κ. Παππάς, οι βουλευτές Δωδεκανήσου κ. Κόνσολας και κ. Νικητιάδης, οι οποίοι λόγω ανωτέρας βίας δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην εκδήλωση.

Τα ευχαριστήρια μας απευθύνονται σε όλους όσοι πρόβαλαν αυτό το γεγονός, από τους τηλεοπτικούς σταθμούς Ίριδα και Θάρρι και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ωστόσο, θα θέλαμε να εκφράσουμε ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Πατέρα Νεκτάριο Πόκκια, που με την παρουσία του πάντα στηρίζει και προβάλει το πλούσιο έργο των τοπικών μας συλλόγων.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας: Νερά Νύμφη, ΒΑΠ Κουγιός, Super Market Παναγιωτάς, όμιλος Χατζηλαζάρου, φούρνος Άρτος και Παράδοση, οικογένεια Ελευθερίου, τους Συλλόγους- Μέλη μας τόσο για τα δώρα της λαχειαγοράς αλλά και για τα εδέσματα που πρόσφεραν στον μπουφέ. Εκ μέρους των δυο Ομοσπονδιών, ευχαριστούμε τον αντιπεριφερειάρχη κ. Διακογεωργίου για την προσφορά της Βασιλόπιτας.

- Διαφήμιση -

Θέλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου, το σώμα Εθελοντών Σαμαριτών και ιδιαίτερα στους μουσικούς που για ακόμη μια φορά στήριξαν την εκδήλωση μας, τον διευθυντή του πρώην ΔΟΠΑΡ κ. Θεόδωρο Θεοδώρου και τον υπεύθυνο του γηπέδου κ. Θεόδωρο Σαχινίδη.

Με τη στήριξη όλων των μελών μας, οι Ομοσπονδίες θα συνεχίσουν το έργο τους για τη διατήρηση και την προβολή των ηθών, των εθίμων και της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς μας. Το μεγάλο ευχαριστώ απευθύνεται σε όλους τους εθελοντές και τις εθελόντριες, που αποτελούν τα μέλη των συλλόγων μας, καθώς είναι οι πραγματικοί φύλακες, διατηρητές και συνεχιστές του πολιτισμού μας.

Για τα Δ.Σ. των Ομοσπονδιών,

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου, Εγγλέζος Παναγιώτης.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Παροικιακών Συλλόγων Ρόδου, Κωνσταντινίδης Νίκος.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα