Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
16.6 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΥγείαΠαγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας

Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας

- Διαφήμιση -

Η Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας  γιορτάζεται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο,  για να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με τη σημασία της στοματικής υγείας, η οποία είναι άρρηκτα και αμφίδρομα  συνδεδεμένη με την γενική και ψυχική υγεία κάθε ατόμου. Η σπουδαιότητα της έγκειται στο γεγονός ότι το 90% του πληθυσμού θα εμφανίσει κάποια στοματική νόσο, ιδίως τερηδόνα ή ουλίτιδα,  κατά τη διάρκεια της ζωής.

Απευθύνουμε έκκληση προς την Πολιτεία να αναλάβει δράσεις για την προαγωγή της  Στοματικής Υγείας των Ελλήνων και υπενθυμίζουμε   στους συμπολίτες μας τη ρήση του Ιπποκράτη ότι, το  “προλαμβάνειν  κρείττον εστί του θεραπεύειν”.

 Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρηθεί η  καλή στοματική υγεία είναι να τηρούνται οι  συμβουλές των ειδικών.

  • Υιοθετούμε συνήθειες καλής στοματικής υγιεινής: 

Βουρτσίζουμε τα δόντια μας 2-3 φορές την ημέρα  για δύο   λεπτά  με  απλή́ ή ηλεκτρική́ οδοντόβουρτσα και φθοριούχα οδοντόπαστα.

- Διαφήμιση -

Δεν ξεπλένουμε με νερό́ αμέσως μετά το βούρτσισμα, αντ’ αυτού́ φτύνουμε την περίσσεια της οδοντόπαστας.

 Χρησιμοποιούμε  ένα φθοριούχο στοματικό́ διάλυμα ή μασάμε τσίχλα χωρίς ζάχαρη, μετά τα γεύματα και τα σνάκς, εάν δεν είναι δυνατό́ το βούρτσισμα των δοντιών

Καθαρίζουμε τα μεσοδόντια με τη χρήση οδοντικού́ νήματος ή άλλων καθαριστικών μέσων για επιπλέον όφελος .   

  • Ακολουθούμε υγιεινή  διατροφή́  με πλούσια κατανάλωση φρούτων και λαχανικών,  αποφεύγοντας την κατανάλωση τροφών με ζάχαρη.
  • Φοράμε προστατευτικό́ νάρθηκα στα δόντια όταν ασχολούμαστε με αθλήματα επαφής.
  • Δεν καπνίζουμε και αποφεύγουμε την κατάχρηση αλκοόλ.
  •  Κάθε 6 μήνες επισκεπτόμαστε τον οδοντίατρο, ακόμη και αν δεν έχουμε οποιοδήποτε πρόβλημα, για τακτικό́ έλεγχο και καθαρισμό́ των δοντιών.

Ας γιορτάσουμε μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας και ας διατηρήσουμε τα χαμόγελά μας υγιή και λαμπερά!

Η  Υγεία  στο Στόμα … εξασφαλίζει … Ποιότητα στη Ζωή́

Η πρόληψη σε κάθε ηλικιακή φάση της ζωής μας, είναι ο καλύτερος,  ο ευκολότερος και ο οικονομικότερος τρόπος για να διατηρήσουμε τη στοματική́ και τη γενική́ μας υγεία .

- Διαφήμιση -

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Δωδεκανήσου, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας, καλεί τους Δωδεκανήσιους συμπολίτες μας να επισκεφτούν τους οδοντίατρους τους, από 20 έως 29 Μαρτίου, για ΔΩΡΕΑΝ οδοντοστοματολογικό έλεγχο.  Άλλωστε μην ξεχνάμε,

Ένα Χαρούμενο Στόμα είναι…….Ένα χαρούμενο Σώμα.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα