Ο λογαριασμός μου

Η Ρόδος πρωταγωνιστεί στην Εθνική Ομάδα Ρομποτικής

Μοιράσου 

17 μαθητές της Anosis Robotics Academy, στο FIRST® Global Challenge Team Greece 2026
Διαφήμιση

Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι 17 μαθητές της Anosis Robotics Academy από τη Ρόδο, επιλέχθηκαν στα κλιμάκια της Προεθνικής και της Εθνικής Ομάδας Ρομποτικής FIRST® Global Challenge Team Greece 2026.

Η σημαντική αυτή διάκριση αποτελεί επιστέγασμα της συστηματικής δουλειάς που πραγματοποιείται όλα αυτά τα χρόνια στην Anosis Robotics Academy, της αφοσίωσης των εκπαιδευτών και, κυρίως, της προσπάθειας, της επιμονής και του πάθους των μαθητών μας για τη ρομποτική, την τεχνολογία και την καινοτομία.

Οι μαθητές συμμετέχουν στο επίσημο Bootcamp της Εθνικής και Προεθνικής Ομάδας Ρομποτικής, το οποίο πραγματοποιείται στο Καρπενήσι από τις 29 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου 2026. Κατά τη διάρκεια του Bootcamp θα εκπαιδευτούν και θα αξιολογηθούν, διεκδικώντας μία θέση στην τελική αποστολή που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο διαγωνισμό FIRST® Global Challenge.

Οι μαθητές της Anosis Robotics Academy που επιλέχθηκαν είναι οι:

  • Αττιτής Μιχαήλ-Άγγελος
  • Γιαλλούση Λυδία
  • Δημητριάδη Ορτένσια
  • Ζούμπας Εμμανουήλ-Άγγελος
  • Καλούδης Γιώργος
  • Λιαμής Σοφοκλής
  • Μπούστρα Ειρηάννα
  • Ορφανός Ιάσων-Εφραίμ
  • Πάγκαλη Βασιλική-Αγγελική
  • Σαρρής Παύλος
  • Σπανός Γιώργος
  • Σπανού Αθηνά
  • Σταματέλλος Σταμάτης
  • Φασουλάρης Ελευθέριος
  • Χαντζιάρας Άγγελος
  • Χατζηδάκη Μαίρη
  • Χατζηδάκης Νίκος

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Bootcamp, που διοργανώνει η Eduact, οι συμμετέχοντες θα αξιολογούνται τόσο στις τεχνικές τους γνώσεις όσο και στις δεξιότητες συνεργασίας και ομαδικής εργασίας. Θα κληθούν να ολοκληρώσουν απαιτητικές δοκιμασίες που περιλαμβάνουν τον σχεδιασμό και την κατασκευή ρομπότ, τον προγραμματισμό, την ψηφιακή σχεδίαση, την ανάπτυξη στρατηγικής, αλλά και μη τεχνικά αντικείμενα, όπως η δημιουργία υλικού προβολής, η τεκμηρίωση και η παρουσίαση της δουλειάς τους.

Ξεχωριστή τιμή για την Anosis Robotics Academy αποτελεί και η επιλογή του καθηγητή μας, Γαβριήλ Καρπάθιου, ως Επικεφαλής Μέντορα της Εθνικής Ομάδας Ρομποτικής. Η επιλογή αυτή αναγνωρίζει την επιστημονική του κατάρτιση, την εμπειρία του και τη διαρκή προσφορά του στην εκπαιδευτική ρομποτική και στην ανάπτυξη νέων ταλέντων.

Για την Anosis Robotics Academy, αυτή η επιτυχία δεν είναι απλώς μία ακόμη διάκριση. Είναι η επιβεβαίωση ότι η επένδυση στη γνώση, η σωστή καθοδήγηση και η σκληρή δουλειά δημιουργούν ευκαιρίες για τους νέους να διακριθούν σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Η επιτυχία των μαθητών μας γεμίζει υπερηφάνεια ολόκληρη τη Ρόδο και αποδεικνύει ότι η περιφέρεια μπορεί να πρωταγωνιστεί στην τεχνολογία, τη ρομποτική και την καινοτομία, όταν υπάρχουν όραμα, συνέπεια και πίστη στις δυνατότητες των παιδιών.

Ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές μας στο Bootcamp. Είμαστε βέβαιοι ότι θα εκπροσωπήσουν επάξια τη Ρόδο και την Ελλάδα, συνεχίζοντας να αποδεικνύουν πως με γνώση, δημιουργικότητα, συνεργασία και επιμονή δεν υπάρχουν όρια.

Και μπορεί τα 17 παιδιά μας να βρίσκονται αυτές τις ημέρες στο Καρπενήσι με την Εθνική Ομάδα, όμως η δημιουργία δεν σταματά στην Anosis Robotics Academy. Το καλοκαίρι συνεχίζεται με το Anosis Summer Camp, ένα πρόγραμμα γεμάτο ρομποτική, τεχνολογία, STEM, κατασκευές, πειράματα και δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά ηλικίας 4 έως 16 ετών.Οι εγγραφές συνεχίζονται στο 2241112457 και οι διαθέσιμες θέσεις είναι περιορισμένες.

Πολιτιστικά νέα & εκδηλώσεις στο e-mail σας

Εγγραφείτε στη mailing list του rhodes.com.gr για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα όλες τις εκδηλώσεις και τα πολιτιστικά νέα της Ρόδου στο email σας.
Διαφήμιση

Εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε!

Διαφήμιση

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Διαφήμιση

Εκδηλώσεις προσεχώς

Διαφήμιση

Πολιτιστικά Νέα

Δωδεκάνησα, Κοινωνία, Παράδοση, Πολιτισμός

Μνημοσύνες 2026 – Χάλη

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαίδευση

Επίσκεψη μαθητικής ομάδας Erasmus+ από τη Βουλγαρία στο Δημαρχείο Ρόδου

Διαβάστε περισσότερα

Διαφήμιση