Monday, April 15, 2024
19.9 C
Rhodes
HomeΡόδοςΚοινωνίαΑντιφασιστική πρωτοβουλία Ρόδου: «Λοβέρδε δεν ξεχνάμε τις οροθετικές»

Αντιφασιστική πρωτοβουλία Ρόδου: «Λοβέρδε δεν ξεχνάμε τις οροθετικές»

- Διαφήμιση -

Το βράδυ της Παρασκευής 15 Νοεμβρίου 2013, ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος – γνωστός από την ενορχήστρωση και εκτέλεση της φασιστικής διαπόμπευσης οροθετικών γυναικών – επισκέφθηκε τη Ρόδο για να συμμετάσχει σε συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Μέλη της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Ρόδου, αλληλέγγυοι και φοιτητές, παραβρέθηκαν από νωρίς στο χώρο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, καταγγέλλοντας την υποκρισία του πρώην Υπουργού Υγείας. Σηκώνοντας πανό με το σύνθημα «Λοβέρδε δεν ξεχνάμε τις οροθετικές», τα μέλη επανέφεραν το θέμα των άδικων συλλήψεων και  της διαπόμπευσης των οροθετικών γυναικών πέρσι, λίγο πριν τις εκλογές του Μαΐου. Ένα κυνήγι μαγισσών που στήθηκε καθαρά για προεκλογικούς λόγους με σκοπό την προσέλκυση ακροδεξιών ψηφοφόρων που κινήθηκαν τελικά προς την νεοναζιστική Χρυσή Αυγή.

Στην εκδήλωση μοιράστηκαν προκηρύξεις στο κοινό (ολόκληρο το κείμενο βρίσκεται παρακάτω) και φώναξαν συνθήματα. Στο τέλος των ομιλιών έγιναν παρεμβάσεις και διαμαρτυρίες με αποτέλεσμα ο πρώην υπουργός να τα «μαζέψει» ρίχνοντας την ευθύνη στον…εισαγγελέα. Οι δε παριστάμενοι, τοπικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αναψοκοκκίνισαν όταν ο δεύτερος ομιλητής, καθηγητής-συνταγματολόγος Γ. Κατρούγκαλος, τόνισε, ανάμεσα σε άλλα, ότι το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει σαν κόμμα.

Στο νέο Σύνταγμα που ετοιμάζουν, δε χωρούν διαφορετικές φωνές και διαμαρτυρίες. Όμως, θα βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους όσους και όσες αντιστέκονται στον εκφασισμό της κοινωνίας και στις σεξιστικές και ρατσιστικές θεσμικές διατάξεις.

- Διαφήμιση -

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙΣ ΟΡΟΘΕΤΙΚΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ! ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!

Υπενθυμίζουμε:

1)    η πορεία μνήμης για το Πολυτεχνείο θα γίνει την Κυριακή 17 Νοεμβρίου στη 1 μμ, με σημείο συγκέντρωσης το Πανεπιστήμιο

2)    τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, στις 8, στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Ρόδου προβάλει την ταινία-ντοκιμαντέρ του Σπύρου Τέσκου «Χαραγμένες Ζωές», παρουσία του σκηνοθέτη.

Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε:

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙΣ ΑΔΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΡΟΘΕΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

- Διαφήμιση -

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Μια μακράς διάρκειας προεκλογική περίοδο γεμάτη ρατσισμό, σεξισμό και φασίστες ζήσαμε παραμονές των εκλογών του 2012.

Ο θεσμικός κοινωνικός ρατσισμός μέσω του επίσημου κράτους και ο εκφασισμός της κοινωνίας αναδείχθηκαν με το χειρότερο τρόπο με τη σύλληψη δεκάδων οροθετικών γυναικών χρήστριων εξαρτησιογόνων ουσιών, που παρουσιάστηκαν από τον πρώην υπουργό υγείας  Α. Λοβέρδο και τα Μ.Μ.Ε. ως υγειονομικές βόμβες οι οποίες εκδίδονταν και μετάδιδαν τον ιό του HIV στους πορνοπελάτες! Μάλιστα μια από τις κατηγορίες εναντίον αυτών των γυναικών ήταν η σκοπούμενη βαριά σωματική βλάβη! Γιατί ως γνωστόν, οι πελάτες θέλουν να βάζουν προφυλακτικό και οι εκδιδόμενες δεν τους αφήνουν! Τo φετίχ του Λοβέρδου με τις βόμβες είναι γνωστό, ως υγειονομική βόμβα είχε χαρακτηρίσει και την απεργία πείνας των 300 μεταναστών τον Φλεβάρη-Μάρτη του 2011. Λίγο πριν τις εθνικές εκλογές της 6/5/2012, επέλεξε να απασφαλίσει μια βόμβα φτιαγμένη από πραγματικά εκρηκτικά υλικά:την πιο σκληρή μορφή πατριαρχίας, την πορνεία, με γερές δόσεις ρατσισμού απέναντι σε μετανάστριες και οροθετικούς/ες. Το κουμπί της εκπυρσοκρότησης οφείλουμε βέβαια να αναγνωρίσουμε ότι ανήκει στα Μ.Μ.Ε., που έκαναν αγώνα δρόμου για να αναρτήσουν φωτογραφίες γυναικών φορέων του AIDS.

Η διαδικασία σύλληψης βασίστηκε στην φασιστικής εμπνεύσεως υγειονομική διάταξη (Φ.Ε.Κ. Β΄ 1002/02-04-2012) η οποία οδηγεί στην ποινικοποίηση των ασθενών καθώς επιβάλει υποχρεωτικούς ελέγχους για λοιμώδη νοσήματα με τη παρουσία της αστυνομίας, στις πιο ευπαθείς και εξαθλιωμένες ομάδες του πληθυσμού (μετανάστες/τριες, εκδιδόμενα άτομα και χρήστες/τριες εξαρτησιογόνων ουσιών) ενάντια σε κάθε διακήρυξη προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου και χωρίς να εγγυάται την παροχή ιατροφαρμακευτικής φροντίδας και περίθαλψης σε όσες/ους την χρειάζονται.

Και πώς να την εγγυηθούν όταν είναι η ίδια ακριβώς πολιτική που μείωσε τις δαπάνες για την υγεία και το κράτος πρόνοιας τα τελευταία  χρόνια, που κατήργησε και αυτά τα λιγοστά προγράμματα που υπήρχαν για τον HIV, που εξαφάνισε την όποια διαδικασία πρόληψης και ενημέρωσης για την χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών; Η ίδια πολιτική και ο ίδιος υπουργός που το 2010 με το νόμο 3863/2010 ορίζει πως το κράτος, σταματά να επιχορηγεί τα ασφαλιστικά ταμεία από 1ης Ιανουαρίου 2015, με την επιχορήγηση να περιορίζεται στο ελάχιστο και μόνο για το περιεχόμενο της βασικής σύνταξης (360 ευρώ), ανοίγοντας έτσι το δρόμο σε νέες περικοπές.

Ενάμιση χρόνο μετά η υγειονομική διάταξη καταργήθηκε ήδη μια φορά για να την επαναφέρει σε ισχύ ο νυν υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και γνωστός φασιστοπλασιέ! Ενάμιση χρόνο μετά όλες οι διωκόμενες οροθετικές γυναίκες αφού πέρασαν ένα μεγάλο διάστημα στις φυλακές αθωώθηκαν ολοκληρωτικά από τις ανυπόστατες κατηγορίες! Γεγονός που ενισχύει την πεποίθησή μας πως όλο αυτό το άδικο κυνήγι μαγισσών στήθηκε καθαρά για προεκλογικούς λόγους με σκοπό την προσέλκυση ακροδεξιών ψηφοφόρων που κινήθηκαν τελικά προς την νεοναζιστική χρυσή αυγή! Αν και δεν τους βγήκε όπως θα ήθελαν καθώς οι περισσότερες συλληφθείσες ήταν Ελληνίδες και όχι μετανάστριες όπως θα επιθυμούσε ο πρώην υπουργός. Ποιος όμως θα αποζημίωσει αυτές τις γυναίκες για την καταστροφή της ζωής τους και των οικογενειών τους μέσω της διαπόμπευσης και της άδικης σύλληψής τους; Ποιος θα αποζημιώσει όλους και όλες εμάς που βιώνουμε τις συνέπειες του εκφασισμού της κοινωνίας σε καθημερινό αλλά και θεσμικό επίπεδο με την είσοδο των νεοναζί της χρυσής αυγής στη βουλή;

- Διαφήμιση -

Είναι ώρα να στείλουμε την «υγειονομική βόμβα» της μνημονιακής βαθειά ταξικής πολιτικής, τους  νεοναζί και τους παρατρεχάμενους τους στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας. Απέναντι στην επικράτηση του ρατσισμού και του σεξισμού σχεδόν σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας, εμείς προτάσσουμε την αλληλεγγύη μας σε όλες και όλους, ανεξαρτήτως φύλου και εθνικής καταγωγής  που πετιούνται στον καιάδα στο όνομα της σωτηρίας της αγίας οικογένειας και του βάρβαρου αυτού καπιταλιστικού συστήματος.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΡΟΔΟΥ

- Διαφήμιση -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.