Friday, April 19, 2024
16.6 C
Rhodes
HomeΕκδηλώσειςΘέατροΘεατρική παράσταση «Τα μεγάλα ψέμματα του μικρού Ερμή»

Θεατρική παράσταση «Τα μεγάλα ψέμματα του μικρού Ερμή»

- Διαφήμιση -

Η θεατρική παράσταση της ομάδας Κοπέρνικος ταξιδεύει από το Μεγαρο Μουσικής, όπου την παρακολούθησαν πάνω από 12.000 παιδιά… στον πολυχώρο ΧΑΡΑΥΓΗ, στη Ρόδο.

Μετά από την ολοκλήρωση των παραστάσεών της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η ομάδα «Κοπέρνικος» έρχεται για ακόμη μια φορά στη Ρόδο για να παρουσιάσει το νέο της θεατρικό έργο για παιδιά: «Τα Μεγάλα Ψέματα του μικρού Ερμή».

«Ο μικρός Ερμής, ένα παιδί κεφάτο και δραστήριο, περνάει ώρες στη δανειστική βιβλιοθήκη διαβάζοντας παραμύθια και ιστορίες για δράκους. Έχει όμως ένα τρομερό ελάττωμα: είναι ένας μοναδικός, ανεπανάληπτος και παθιασμένος ψεύτης! Με τα εξωφρενικά του ψέματα αναστατώνει καθημερινά όλους τους κατοίκους του χωριού του. Πείθει τον κουρέα να φυτέψει μια τριανταφυλλιά στο κεφάλι του, προτείνει στον φούρναρη να τρώει κάμπιες και μυρμήγκια και βάζει τον ράφτη να μιλάει με φαντάσματα τα βράδια! Τι θα συμβεί όμως όταν μια μέρα ένα από τα ψέματά του βγει, πέρα για πέρα, αληθινό; Η ζωή του γίνεται άνω κάτω και ο μικρός Ερμής μπλέκει σε μια περιπέτεια απίστευτων διαστάσεων!»

Το νέο αυτό θεατρικό έργο της ομάδας «Κοπέρνικος» μιλάει για τις ανθρώπινες σχέσεις, τη συνέπεια των πράξεών μας, αλλά και τις συνθήκες που επιτρέπουν στο ψέμα να ανθίσει! Κύρια συστατικά της παράστασης είναι το χιούμορ, η χειμαρρώδης δράση, η φαντασία και τα παιχνίδια με τα μουσικά ηχοχρώματα (ζωντανή μουσική με όργανα προπαιδείας Orff).

- Διαφήμιση -

Οι βραβευμένοι, με Α΄Βραβείο από το Υπουργείο Πολιτισμού, συγγραφείς Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη, υπογράφουν το κείμενο της παράστασης και είναι ήδη γνωστοί στη Ρόδο από το αγαπημένο παιδικό CD: «Ο Κόσμος Ανάποδα», την παράσταση: «Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό κουτί των ήχων» και τα βιβλία τους που κάθε χρόνο παρουσιάζονται στα βιβλιοπωλεία του νησιού.
Κείμενο: Άγγελος Αγγέλου, Έμη Σίνη
Σκηνοθεσία: Ομάδα Κοπέρνικος
Παίζουν: Ελισσαίος Βλάχος, Φοίβος Συμεωνίδης
Μουσική: Άγγελος Αγγέλου
Σκηνικά, κουστούμια, ειδικές κατασκευές: Γκάυ Στεφάνου
Κατασκευή κούκλας: Τα φτερά του μύθου, Δήμητρα Κωνσταντινίδου, Σπύρος Παπαχρήστου.

Πέμπτη 22 Μαΐου, στις 19:00,
Παρασκευή 23 Μαΐου στις 19:00 και
Σάββατο 24 Μαΐου (διπλή παράσταση) στις 18:00 και στις 20:00.

Κρατήσεις θέσεων (απαραίτητο): 22410.91670, 6948407104
Η διάρκεια της παράστασης: 65 λεπτά χωρίς διάλειμμα.
είσοδος 7€

Πολυχώρος ΧΑΡΑΥΓΗ, Δημοκρατίας 50, Ιαλυσός.

- Διαφήμιση -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.